Озлоглашена браћа Хофман ухапшена у Београду

10.11.2023. 18:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Након снимака на друштвеним мрежама у којима је приказано пријетеће понашање групе мушкараца у неколико угоститељских објеката у Модричи, добојска полиција ће тужилаштву поднијети извјештај против четири особе због ометања доказивања, а како сазнајемо, двојица осумњичених требало је у четвртак да буду саслушана у Бијељини, међутим нису се одазвала.

Како "Независне" сазнају, један од оних који се није одазвао бијељинској полицији је Љубан Хофман Видовић, а како медији у Србији преносе, он је у петак заједно са братом Миљаном и још неколико особа ухапшен у Београду.

Браћа Видовићи, који су иначе боксери из Бијељине, и одраније су познати полицији у Српској, али задњих година бораве у Србији.

- Пред инспекторима у Бијељини Љубан Хофман Видовић и још један осумњичени нису се појавили у заказано вријеме. За њима је расписана потрага. У овом случају се за дјело спречавање доказивања терети и Александар Јовановић звани Тупеша, који није приказан на снимку, а за којим је и раније била расписана потрага за друго дјело. Он је такође недоступан полицији због ранијег насилничког понашања и није био присутан са групом која је приказана на снимку, али се терети и за ово дјело. Полиција има идентитете свих који су били у Модричи и осим четворице која ће бити пријављена тужилаштву, још није коначно хоће ли се још неко наћи међу њима - рекао је извор "Независних".

Иако је за њима расписана потјерница у Српској, према ријечима нешег извора, хапшење у Београду није услиједило по тој потјерници, већ највјероватније због сличних снимака који су настали у Србији.

До закључења викенд броја "Независних" полиција у Србији није саопштила разлог хапшења групе у београдском ресторану нити потврдила идентитете ухапшених.

Медији су пренијели да су у једном ресторану у Београду хапшење извели СБПОК и УКП по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Подсјећамо да је због снимака који су настали у Модричи у тој општини у четвртак одржана и ванредна сједница Скупштина општине на тему актуелне безбједносне ситуације на подручју општине.

Након више од два сата дискусије о актуелној безбједносној ситуацији донесени су и одређени усаглашени закључци, које је у име Колегијума Скупштине изнио начелник општине Јовица Радуловић.

Скупштина општине Модрича констатовала је да је догађај од 31. октобра 2023. године, који се десио у центру града, у значајној мјери узнемирио становништво, као и ширу јавност, а та узнемиреност је посебно добијала на интензитету због изостанка благовременог саопштења надлежних о овом догађају.

Скупштина општине Модрича такође сматра да је безбједносна ситуација на подручју општине Модрича већ дужи период знатно нарушена, те тражи од свих надлежних органа и институција предузимање хитних мјера и активности из својих надлежности, са циљем побољшања постојећег стања.

- Скупштина општине Модрича задужује начелника општине и Општинску управу да припреми и овој скупштини предложи на усвајање нову одлуку о радном времену угоститељских објеката на подручју општине Модрича, којом ће предложити одредбе о скраћењу радног времена угоститељских објеката као и законске могућности њиховог затварања - један је од закључака.

Такође се изражава разумијевање за све већу забринутост грађана због сумње на значајну појаву наркотика и наркотичких средстава на подручју општине Модрича, постојања група и појединаца који се баве тим радњама, те тражи од Министарства унутрашњих послова Републике Српске да материјално-технички и кадровски опреми и оспособи Полицијску станицу Модрича како би иста могла да одговори свим безбједносним изазовима.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 27m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 23m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 8m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 7m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 19m
    0