Пацијент хеликоптером транспортован за Београд

04.06.2023. 12:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и медицинско техничко особље Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске извршили су хитан медицински транспорт пацијента из УКЦ-а за Београд.

Транспорт је извршен синоћ у касним вечерњим часовима, а ријеч је о пацијенту чији су иницијали В.П. /50/ која је са дијагнозом дисекције аорте хитно упућена на клинику “Дедиње” у Београду ради хитног оперативног захвата и даљег лијечења.

Припадницима Хеликоптерског сервиса Српске и љекарима и техничарима УКЦ-а ово је 24. успјешно извршени ваздушни медицински транспорт у овој години или 347. од како је успостављена ова служба, која је од 2014. године у служби грађана Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Двије бебе испале из колица, превезене у Ургентни центар Двије бебе испале из колица, превезене у Ургентни центар
Марина добила нову јетру – „Загрлићу своју ћерку, њу сам оставила да ме чека“ Марина добила нову јетру – „Загрлићу своју ћерку, њу сам оставила да ме чека“
Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 36m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 35m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 11m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 32m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 15m
    9