Пале: Посјета породицама погинулих бораца

07.11.2019. 12:58
0
ИЗВОР: Srna

Представници Борачке организације општине Пале, поводом крсне славе - Митровдана, посјетили су данас шест породица погинулих бораца које су смјештене у Дому за старија лица "Натура" и уручили им пригодне поклоне.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина изјавио је новинарима да сваке године поводом крсне славе и Дана бораца посјећују један број породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Он сматра да је позитивно то што друштвене заједнице посједују овакве установе у којима људи могу бити смјештени јер им се најмилији налазе далеко, а неки нису у могућности да брину о ближњима.

-Ово је прилика да се сјетимо свих бораца који су најзаслужнији за стварање Републике Српске и одбрану српског народа. Искористили смо прилику да поразговарамо са члановима породица погинулих бораца и видимо у каквом су здравственом стању и каква им се њега и пажња пружа- навео је Парађина.

Он је појаснио да особље Дома за старија лица "Натура" брине о свим својим корисницима.

Директор Дома Предраг Марковић захвалио је представницима Борачке организације Пале за посјету и скромне поклоне који много значе породицама погинулих бораца и том приликом им честитао Митровдан.

У Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама сутра у 10.30 часова биће служен парастос борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату, а у 11.15 часова положени вијенци на централни споменик.

Ломљење славског колача и славски ручак планирани су за 12.00 часова у салону "Сара".

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    18h 32m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    15h 4m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    17h 48m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    13h 26m
    0
  • Данас Марковдан
    22h 14m
    0