Пандуревић: Немогућност изборне крађе прави је разлог СНСД-ових жалби

26.05.2020. 12:49
0
ИЗВОР: Катера

Стварни мотив СНСД-а и осталих који се буне због одгађана избора није термин одржавања, него губитак контроле над Централном изборном комисијом, чиме су онемогућени да наставе крађу изборне воље грађана,  каже Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС.

Пандуревићева истиче да је крајња намјера таквог понашања да се блокадама чланови ЦИК-а приморају на подношење оставке.

Према њеним ријечима сва настала драма око одгађања избора за средину новембра прави се из разлога што предсједницима СНСД-а и ХДЗ- а Милораду Додику и Драгану Човићу не одговара што су изгубили контролу над изборима.

СНСД је, да му је било стало да не дође до одлагања избора, додаје Пандуревићева,  лако могао спријечити њихово одлагање.

- Имају члана Предсједништва БиХ и предсједавајућег Савјета министра и само је било довољно да обезбиједе паре за одржавање избора - наводи Пандуревић.

Коментаришући СНСД-ов захтјев упућен Уставном суду БиХ, у коме се тражи преиспитивање одлуке ЦИК-а, на основу које су локални избори одгођени, Пандуревић каже да је то још један примјер недосљедног понашања ове странке.

- Уставном суду се жале они који највише споре одлуке тог суда и то у вријеме када се покушава донијети Закон о Уставном суду - наводи Пандуревић.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 56m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 36m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 48m
    0