Партизан мијења име!

16.05.2024. 19:07
4
ИЗВОР: Агенције

На сједници спортског друштва Партизан којом је предсједавао Остоја Мијаиловић, одлучено је да се крене у процес промјене имена ЈСД Партизан.

- Под тачком разно прихваћен је предлог УО Друштва да се формира радно тело које ће у наредном периоду организовати јавну расправу везану за промену имена Југословенског спортског друштва 'Партизан'. Наиме, како је речено, у клубовима и црно-белој јавности се већ дужи низ година разговара на ову тему и том приликом износе различита мишљења. Стиче се утисак да се у јавности у појединим приликама име ЈСД Партизан злоупотребљава и омаловажава, чиме се наноси штета Друштву и његовим члановима - наведено је на сајту ЈСД Партизан.

Стога јавна расправа, додаје се даље, има за циљ да се цјелокупна црно-бијела јавност ‒ и нико други ‒ одреди према овом питању, те да одлуку о томе донесу сви навијачи Партизана на основу демократског процеса, у коме ће свако имати право да аргументовано заступа свој став.

- Јавности је посебно важно нагласити да је разговор у оквиру клубова о овом питању присутан већ дужи период, али, с обзиром да је реч о одлуци од велике важности, постоји општа сагласност да је у процес одлучивања потребно укључити све партизановце пре доношења било каквог далекосежнијег решења - наведено је на сајту ЈСД Партизан.

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Mladen 17.05.2024. 07:02
  Sta li je sada komunjarstina smislila- pa trebali ste 1990 godine kada ste promjenili naziv iz KP Srbije u Socijalisticka Partija Srbije i nastavili vladati tada promjeniti nazive klubova i ulinuti nazive ulica po onom monstrumu iz kumrovca - bili bi malo uvjerljiviji.
  Ovako: vjerovatno jos jedna podvala.
 • Generic placeholder image
  Skijaš 16.05.2024. 23:58
  Davno su treballi promjeniti ime i jedni i drugi. Zamislite da u Izraelu postoje klubovi ''kukasti krst'' i ''vermaht''.
 • Generic placeholder image
  Предатор 16.05.2024. 23:28
  A звезда ће бити сд кокарда
 • Generic placeholder image
  Šime 16.05.2024. 19:36
  JSD Četnik
Повезане вијести
Муслиманске снаге масакрирале колону ЈНА у Тузли Муслиманске снаге масакрирале колону ЈНА у Тузли
Црвена звезда "докрајчила" Партизан! Црвена звезда "докрајчила" Партизан!
Партизан за дерби припремио "револт" мајице (FOTO) Партизан за дерби припремио "револт" мајице (FOTO)
Најчитаније
 • Успјешно извршен веома комплексан ваздушни транспорт двомјесечне бебе
  23h 42m
  0
 • Најинтригантнија Српкиња 19. вијека: Саркине “игре престола” окончао син распикућа
  1h 46m
  2
 • Преминуло троје заражених Легионелом
  18h 16m
  0
 • ЦИК казнио СНСД и ДНС због преурањене кампање
  15h 51m
  0
 • УЕФА жестоко казнила Хрвате!
  16h 26m
  1