Partizan mijenja ime!

16.05.2024. 19:07
4
IZVOR: Agencije

Na sjednici sportskog društva Partizan kojom je predsjedavao Ostoja Mijailović, odlučeno je da se krene u proces promjene imena JSD Partizan.

- Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva 'Partizan'. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima - navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Stoga javna rasprava, dodaje se dalje, ima za cilj da se cjelokupna crno-bijela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav.

- Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja - navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Mladen 17.05.2024. 07:02
    Sta li je sada komunjarstina smislila- pa trebali ste 1990 godine kada ste promjenili naziv iz KP Srbije u Socijalisticka Partija Srbije i nastavili vladati tada promjeniti nazive klubova i ulinuti nazive ulica po onom monstrumu iz kumrovca - bili bi malo uvjerljiviji.
    Ovako: vjerovatno jos jedna podvala.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 16.05.2024. 23:58
    Davno su treballi promjeniti ime i jedni i drugi. Zamislite da u Izraelu postoje klubovi ''kukasti krst'' i ''vermaht''.
  • Generic placeholder image
    Predator 16.05.2024. 23:28
    A zvezda će biti sd kokarda
  • Generic placeholder image
    Šime 16.05.2024. 19:36
    JSD Četnik
Povezane vijesti
Muslimanske snage masakrirale kolonu JNA u Tuzli Muslimanske snage masakrirale kolonu JNA u Tuzli
Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan! Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan!
Partizan za derbi pripremio "revolt" majice (FOTO) Partizan za derbi pripremio "revolt" majice (FOTO)
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 24m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 47m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 20m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 17m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 8m
    0