Пикси о Видићевим изјавама: Неистина и простаклук

28.12.2023. 19:30
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Драган Стојковић Пикси, је у интервјуу за "Б92" говорио и о подацима које је изнио српски прослављени играч Немања Видић да је стручни штаб "Орлова" примио 16 милиона евра за двије године.

- Што се тиче Немање Видића, уз сво моје поштовање према његовој играчкој каријери... Он има своје амбиције о идеји да постане први човек фудбала, изабрао је свој пут, како и зашто, то је његова ствар и не мешам се. Нити помажем, нити одмажем. То су ствари које мене апсолутно не дотичу. У том интервјуу који је дао, ја нисам био тема, јер нема разлога да будем. Али, помињање тих финансијских ствари тотално је депласирано и врло показивање непоштовања. И морао сам да одговорим. Нисам хтео да га нападам, већ да кажем јавности да то што је изјавио – није истина. Ја знам шта је истина. А изношење таквих ствари и, уопште, говорити о финансијама је непримерено. Није лепо... То је простаклук. То су ствари о којима се не говори - рекао је Пикси, који се такође дотакао и тога колико су избори у ФСС утицали на њега у Катару.

Стојковић је споменуо и истек уговора.

- Технички, да, мени 31. децембра истиче уговор, такав је и договор био, да вежем ова два циклуса, Светско и Европско првенство. Врло сам поносан на резултате у ове две и по године. Још ако додамо ту и Лигу нација, где смо били први у групи и то нам је донело да будемо међу 16 најбољих екипа у Европи, у елитној дивизији. То су неке ствари које морају да се поштују. Морају да се респектују. То не сме нико да потцењује, то не сме нико да потцењује. Максималан резултат је направљен. То су била три такмичења у којима смо били на врхунцу. Тражили сте, очекивали сте. Иако многи нису очекивали да ћемо се квалификовати на СП, ја сам био тај који вас је све убеђивао. Онда Лига нација, за коју сам рекао да ће се подвући црта после ње. И подвукли смо је, а онда смо најавили да можемо, хоћемо и да ћемо отићи на ЕП. И отишли смо рекао је Пикси

Селектор "Орлова" је још додао:

- Урадили смо максимум, јер није било ништа поред тога што је требало да урадимо. Биле су те три ствари и ми смо их одрадили како треба. Са те стране, пуна је сатисфакција. Генерално је то добро за наш фудбал. Нити ја то присвајам за себе, нити ће 'А' репрезентација да се хвали тиме. То је задатак који смо заједнички урадили и тај успех треба сви да делимо. Нисам неко ко присваја само за себе и никада нисам говорио о себи, већ сам пуштао друге да то раде. Чињеница је да је ово велики успех за српски фудбал – једна мала фудбалска Србија је отишла на ЕП после 24 године. Нећу дозволити никоме да ниподаштава резултате, нити да нас вређа или користи неке речи које нису примерене - закључио је

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Nikola 29.12.2023. 11:35
    Vidić je za tebe Stojkoviću moralna gromada .Ti to dobro znaš .Koliko još miliona eura trebaš pa da budeš zadovoljan .Dok profesori univerziteta primaju mizernu platu ti i slicni imate milionske plate iako ste samo osnovnu školu završili.
Повезане вијести
Ово је Пиксијев тим за Русију Ово је Пиксијев тим за Русију
Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија Фудбалски савез тзв. Косова поднио жалбу против Пиксија
Богдановић: "Никада нисам видео да неко лошије води утакмицу као Пикси данас" Богдановић: "Никада нисам видео да неко лошије води утакмицу као Пикси данас"
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 42m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 6m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    23h 59m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    17h 50m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 0m
    0