Piksi više neće biti selektor?!

26.06.2024. 17:52
3
IZVOR: glassrpske.com

Dragan Stojković Piksi će biti smjenjen sa pozicije selektora reprezentacije Srbije nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, javio je Kurir.

Orlovi su, podsjetimo, završili takmičenje u grupi C na posljednjem mjestu sa dva boda i jednim postignutim golom.

Međutim, veći problem od toga predstavlja stanje u ekipi, nepovjerenje igrača u odluke Piksija i generalno nezadovoljstvo reprezentativaca.

Mnogo stvari je dovelo do toga da Fudbalski savez Srbije prekine saradnju sa Piksijem, uprkos činjenici da je on nedavno, u maju ove godine, produžio ugovor do 2026. godine, navodi Kurir.

Kapiten Dušan Tadić je više puta tokom boravka u Njemačkoj iskazao nezadovoljstvo tretmanom koji ima od Stojkovića, a sa njim su se pobunili i pojedini saigrači koji su dan nakon utakmice protiv Danske u trećem kolu došli do zaključka i odluke da su spremni da se u budućnosti ne odazivaju pozivu nacionalnog tima dok je Stojković na klupi.

Sada ti isti fudbaleri pred sobom više nemaju taj problem.

Dragan Stojković je preuzeo reprezentaciju Srbije u martu 2021. godine kada je predstavljao pravo osvježenje. Donio je veliki pomak u igri Orlova koji su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo završili na prvom mjestu u grupi sa Portugalom uz pobedu u poslednjem kolu protiv Portugalaca u Lisabonu za direktan plasman u Katar.

Obezbjedila je Srbija i odlazak u A Ligu nacija, zatim i učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prvom poslije 24 godine.

Međutim, učinak na dva velika takmičenja bio je razočaravajući.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 27.06.2024. 08:34
    Da je sebe uveo da igra koje poluvrijeme možda bi bolje prošli.
  • Generic placeholder image
    Slouden 27.06.2024. 00:23
    Dobar da se kfalifikujemo, poslije se pogubi pojma nema. A I fudbalere treba izdegeneciti konacno niko ne trci koliko bi trebao. Pavlovic jedino
  • Generic placeholder image
    Djunta 26.06.2024. 21:30
    Dobar je Piksi. Sada jednog grobara na klupicu...
Povezane vijesti
Tehnički pregled za trotinete košta skoro isto kao i za auto Tehnički pregled za trotinete košta skoro isto kao i za auto
On je najveći heroj Srbije! Pobijedio rak, pa osvojio dvije evropske medalje On je najveći heroj Srbije! Pobijedio rak, pa osvojio dvije evropske medalje
Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
Najčitanije
  • Govor vladike Nikolaja na Vidovdan 1916. godine
    22h 1m
    1
  • Konstantin Simić novi predsjednik konferencije beba u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    15h 50m
    0
  • Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)
    22h 11m
    0
  • Godišnjica rođenja Petra Kočića
    2h 33m
    0
  • Djevojčicu ubio grom na plaži na Halkidikiju
    15h 19m
    0