Почела изградња куће за маленог Дејана

26.12.2019. 11:34
0
ИЗВОР: Srpska.info

У Доњим Агићима код Новог Града почели су радови на изградњи куће за дјечака Дејана Зорића (11) којег је мајка оставила прије четири године и са собом одвела његову млађу сестру.

Нова кућа ће бити изграђена у Дејановим родним Доњим Агићима и налази се у близини старе куће у којој Дејан живи са баком и дједом, а у којој нема воде и купатила.

Подсјећамо, прича о Дејану потресла је читав регион. Овај храбри малишан је уплакан и са сузама које су текле из његових зелених очију, испричао новинарима да су му највеће жеље да му се направи “нешто куће” и да му се врати сестра.

Фирма из Бањалуке ће бесплатно градити кућу на парцели коју је Дејану поклонио један мјештанин. Организатори акције купују сав материјал за изградњу куће, а новац који не буде потрошен биће исплаћиван као мјесечна стипендија Дејану.

Уколико временске прилике дозволе да се радови заврше за мјесец дана, Дејан ће са баком Станом, дједом Рајком те оцем Далибором, који такође живи у трошном објекту поред старе куће, преселити у нови дом у којем ће имати пристојне услове за живот.

Слика

Дејан је раније испричао да би у новој кући волио да има своју собу, али и собу за сестру Дејану коју није видио четири године. Неизвјесно је када ће бити испуњена и Дејанова друга жеља да види сестру. Његови најближи надају се да ће срећа наставити да се осмјехује овом малишану, и да ће се десити још једно “чудо”, односно да се Дејан састане са Дејаном барем за предстојеће најрадосније празнике.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак чије су сузе дирнуле регион, уселио у нови дом Дјечак чије су сузе дирнуле регион, уселио у нови дом
Покривена кућа за дјечака којег је оставила мајка Покривена кућа за дјечака којег је оставила мајка
Покривена кућа која се гради за дјечака код Новог Града Покривена кућа која се гради за дјечака код Новог Града
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 44m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 46m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 39m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 44m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 47m
    1