Почело обиљежавање 9. јануара - Дана Републике у Палама

09.01.2022. 13:13
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Представници Борачке организације општине Пале, општинско и градско руководство данас су парастосом у цркви Успења Пресвете Богородице, полагањем вијенаца на централни споменик на Тргу Републике Српске почели дводневно обиљежавање 9. јануара - Дана Републике Српске.

Вијенце су на споменик погинулим борцима Војске Републике Српске у Палама положили су потомци погинулих бораца Војске Републике Српске, представници Борачке организације општине Пале, општине Пале, града Источно Сарајево, Полицијске управе Источно Сарајево и других представника борачких категорија.

Предсједник Предсједништва БО Пале Јасна Лазаревић Гавриловић честитала је свим борцима Војске Републике Српске Дан Републике, те истакла да се не смију заборавити они који су стварни ствараоци Српске.

Слика

Она је истакла да су данас испред БО Пале вијенце положили дјечаци и дјевојчице, јер тиме желе показати да Република Српска има своју будућност.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је новинарима да је три деценије постојања Републике Српске велики и историјски тренутак, те да њен значај најбоље показује у Палама, у Српском Сарајеву.

Ћосић је додао да је данас прилика да се покаже да 30.000 датих живота за Републику Српску није било узалуд, те да она генерацијама које долазе остаје у аманет.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су на овом простору Сарајевско-романијске регије уклесани темељи Републике Српске и да је овдје писана њена историја.

Слика

Југовић је нагласио да је за Републику Српску много крви проливено, да је много офанзива одбијено, да би потписивањем Дејтонског споразума много људи остало без својих домова.

Он је додао да општина Пале данас са посебно пажњом обиљежава Дан Републике Српске.

Након полагања вијенаца у Културном центру "Пале" данас је настављено обиљежавање Дана Републике Српске одржавањем округлог стола посвећену Дану Српске и њеном великом јубилеју.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Најчитаније
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    14h 54m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 21m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    14h 35m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    23h 17m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    19h 46m
    0