Почело тестирање ИЗИС-а у шест домова здравља

15.01.2024. 18:14
0
ИЗВОР: srna.rs

У Фонду здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске, почело је тестирање Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС), и у току су завршне провјере прије пуштања у функцију система, који је, подсјећања ради, у квару од 31. децембра 2023. године.

Истовремено, здравствене установе у Српској, у складу са препорукама и даље спроводе безбједносне мјере, а у овом тренутку, шест домова здравља, Челинац, Шамац, Вишеград, Калиновик, Хан Пијесак и Невесиње, обавијестило је Фонд да су исте спроведене, те је план да они буду међу првима у којима ће почети рад у ИЗИС-у.

"По окончању тестирања, као што смо раније информисали јавност, у циљу контролисаног опоравка система постепено ће се ИЗИС пуштати у функцију и то у оним здравственим установама које су испоштовале све дате безбједносне препоруке", наводи се у саопштењу ФЗО РС.

Поред овога, Фонд је је свим здравственим установама доставио нове корисничке налоге, којих је више од 10.000 и без којих није могућ приступ ИЗИС-у.

- Напомињемо да је Фонд, поред раније датих препорука, свим установама које раде у апликацији ИЗИС доставио и нове мјере политике безбједности ИЗИС-а, како би се додатно унаприједила безбједност, јер је заштита осјетљивих здравствених информација и личних података пацијената наш примарни циљ. Наиме, због недавног хакерског напада, као и у циљу заштите података наших пацијената, неопходно је додатно унаприједити и појачати мјере политике безбједности у цјелокупном здравственом систему - пише у саопштењу ФЗО РС.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    6h 43m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    17h 1m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 7m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 5m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    15h 56m
    0