Почиње представљање на београдском сајму књиге

22.10.2019. 09:03
0
ИЗВОР: Srna

Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево представиће се данас на Међународном београдском сајму књига промоцијом дјела "Андрићева слика Босне на размеђу поетике и идеологије" академика Станише Тутњевића и "Књига Петра Кочића" коју је приредио Душко Певуља, рекао је Срни портпарол Завода Дејан Керлета.

Он је навео да ће о овим веома значајним дјелима, али и о Кочићу и Андрићу, осим аутора и приређивача, говорити и професор Ранко Поповић.

-Сматрамо да ова промоција спада међу најзначајније којима се издавачи из Републике Српске представљају на овогодишњем сајму- рекао је Керлета и додао да ће Завод промоцију почети у 18.00 часова на штанду Републике Српске.

Када је ријеч о стручним књигама, Керлета каже да је Завод ове године издвојио двије "Регионална географија БиХ" Горана Мутабџије и "Менаџмент у образовним институцијама" Предрага Дамјановића које ће бити промовисане сутра од 17.00 часова на штанду Српске.

Према његовим ријечима, неизоставне су промоције најбољих романа са овогодишњег конкурса "Златна сова", односно дјела Горана Лабудовића Шарлоа "Ветрушка у данима неба", Лебрехта Гашпара "Непреводиви речник синонима" и Шћепана Алексића "Чекајући жуту војску".

Промоција награђених романа планирана је у сали "Васко Попа" сутра од 18.00 часова.

-Припремили смо занимљиве промоције за дјецу и младе, а ријеч је о књигама `Упознајте Гагарина најшашавијег пса у свемиру` аутора Берислава Благојевића и `Избор из поезије за дјецу савремених писаца из Републике Српске` који су приредиле Жељка Пржуљ и Маријана Митрић које ћемо промовисати у четвртак, 24. октобра, од 12.30 часова на штанду Републике Српске- рекао је Керлета.

Он је напоменуо да су за крај представљања на Београдском сајму оставили побједнички роман за дјецу и младе са овогодишњег конкурса "Совица" - "Није Инстаграм гума на бициклу" аутора Владимира Каламаде која ће бити промовисана у четвртак, 24. октобра, у 16.00 часова у сали "Добрица Ерић".

Керлета подсјећа да Завод за уџбенике и наставна средства сва своја најновија и најзначајнија издања представља, као и свих претходних година, на сопственом штанду у Хали један Београдског сајма, а већину промоција, осим предвиђених сала, заказали су на штанду Републике Српске.

Керлета истиче да је Завод и ове године уприличио бројне попусте на своја издања изложена на штанду у Хали један Београдског сајма књига.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 5m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 20m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    14h 11m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 30m
    0