Počinje predstavljanje na beogradskom sajmu knjige

22.10.2019. 09:03
0
IZVOR: Srna

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo predstaviće se danas na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga promocijom djela "Andrićeva slika Bosne na razmeđu poetike i ideologije" akademika Staniše Tutnjevića i "Knjiga Petra Kočića" koju je priredio Duško Pevulja, rekao je Srni portparol Zavoda Dejan Kerleta.

On je naveo da će o ovim veoma značajnim djelima, ali i o Kočiću i Andriću, osim autora i priređivača, govoriti i profesor Ranko Popović.

-Smatramo da ova promocija spada među najznačajnije kojima se izdavači iz Republike Srpske predstavljaju na ovogodišnjem sajmu- rekao je Kerleta i dodao da će Zavod promociju početi u 18.00 časova na štandu Republike Srpske.

Kada je riječ o stručnim knjigama, Kerleta kaže da je Zavod ove godine izdvojio dvije "Regionalna geografija BiH" Gorana Mutabdžije i "Menadžment u obrazovnim institucijama" Predraga Damjanovića koje će biti promovisane sutra od 17.00 časova na štandu Srpske.

Prema njegovim riječima, neizostavne su promocije najboljih romana sa ovogodišnjeg konkursa "Zlatna sova", odnosno djela Gorana Labudovića Šarloa "Vetruška u danima neba", Lebrehta Gašpara "Neprevodivi rečnik sinonima" i Šćepana Aleksića "Čekajući žutu vojsku".

Promocija nagrađenih romana planirana je u sali "Vasko Popa" sutra od 18.00 časova.

-Pripremili smo zanimljive promocije za djecu i mlade, a riječ je o knjigama `Upoznajte Gagarina najšašavijeg psa u svemiru` autora Berislava Blagojevića i `Izbor iz poezije za djecu savremenih pisaca iz Republike Srpske` koji su priredile Željka Pržulj i Marijana Mitrić koje ćemo promovisati u četvrtak, 24. oktobra, od 12.30 časova na štandu Republike Srpske- rekao je Kerleta.

On je napomenuo da su za kraj predstavljanja na Beogradskom sajmu ostavili pobjednički roman za djecu i mlade sa ovogodišnjeg konkursa "Sovica" - "Nije Instagram guma na biciklu" autora Vladimira Kalamade koja će biti promovisana u četvrtak, 24. oktobra, u 16.00 časova u sali "Dobrica Erić".

Kerleta podsjeća da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva sva svoja najnovija i najznačajnija izdanja predstavlja, kao i svih prethodnih godina, na sopstvenom štandu u Hali jedan Beogradskog sajma, a većinu promocija, osim predviđenih sala, zakazali su na štandu Republike Srpske.

Kerleta ističe da je Zavod i ove godine upriličio brojne popuste na svoja izdanja izložena na štandu u Hali jedan Beogradskog sajma knjiga.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    5h 27m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    8h 13m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    7h 46m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    10h 53m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    22h 42m
    0