Подијељени сјеменски пакети у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву

23.04.2021. 13:12
0
ИЗВОР: Катера

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева подијелили су данас пакете сјеменског материјала за 60 индивидуалних пољопривредних произвођача са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Директор Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић истакла је да су помоћ у сјеменском материјалу добили су сви учесници јавног позива који је овај фонд расписао почетком априла.

Предност приликом расподјеле имала су лица из категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, незапослена лица и лица лошег материјалног стања и вишечлане породице.

Новаковићева је рекла да ће подјела материјала пољопривредницима из осталих градских општина бити извршена током наредне седмице.

Сви пакети садрже 30 килограма сјеменског кромпира, три килограма лука и сва ситна сјемена која су потребна једном домаћинству.

Слика

Новаковићева је најавила да ће се Аграрни фонд у наредном периоду базирати на регистроване пољопривредне произвођаче, с обзиром на то да је данашња акција намијењена као помоћ домаћинствима.

Зоран Шкрба, корисник сјеменског пакета захвалио се Аграрном фонду, истичући да ће овај вид помоћи добро доћи у времену економске кризе.

-  Добили смо основно, лук и кромпир, што највише и користимо у домаћинству. Касније сијемо и у пластеник парадајиз и паприке. Свјесни смо да је то здравије и непрскано – рекао је Шкрба, напомињући да ове године количински сије исто као и претходне године.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 36m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 42m
    0