Podijeljeni sjemenski paketi u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu

23.04.2021. 13:12
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva podijelili su danas pakete sjemenskog materijala za 60 individualnih poljoprivrednih proizvođača sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Direktor Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo Ivana Novaković istakla je da su pomoć u sjemenskom materijalu dobili su svi učesnici javnog poziva koji je ovaj fond raspisao početkom aprila.

Prednost prilikom raspodjele imala su lica iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, nezaposlena lica i lica lošeg materijalnog stanja i višečlane porodice.

Novakovićeva je rekla da će podjela materijala poljoprivrednicima iz ostalih gradskih opština biti izvršena tokom naredne sedmice.

Svi paketi sadrže 30 kilograma sjemenskog krompira, tri kilograma luka i sva sitna sjemena koja su potrebna jednom domaćinstvu.

Slika

Novakovićeva je najavila da će se Agrarni fond u narednom periodu bazirati na registrovane poljoprivredne proizvođače, s obzirom na to da je današnja akcija namijenjena kao pomoć domaćinstvima.

Zoran Škrba, korisnik sjemenskog paketa zahvalio se Agrarnom fondu, ističući da će ovaj vid pomoći dobro doći u vremenu ekonomske krize.

-  Dobili smo osnovno, luk i krompir, što najviše i koristimo u domaćinstvu. Kasnije sijemo i u plastenik paradajiz i paprike. Svjesni smo da je to zdravije i neprskano – rekao je Škrba, napominjući da ove godine količinski sije isto kao i prethodne godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    20h 1m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    19h 35m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    18h 41m
    4
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    12h 3m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    21h 2m
    0