Полицајац трчи за малог Вукашина Мићевића из Рудог

20.04.2022. 18:42
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Малени Вукашин Мићевић из Прибоја, има тек двије године, а већ се бори се врло ријетком урођеном болешћу мозга коју има свега 300 људи у свијету, због чега се прикупља новац за његово лијечење.

Да само у хуманости не би требало да имамо границу најбоље показује и полицајац из мјеста Рудог који се чинећи велико дјело упутио на невјероватан подвиг.

Александар Спасојевић одлучио је да од цркве Светог Петра и Павла у Рудом трчи до манастира Тумане како би прикупио новац за тешко обољелог двогодишњег малишана Вукашина Мићевића.

– Желио сам на неки начин да дам свој допринос да се људи упознају са великом муком тог дјечака и његове породице. Одлучио сам се на овај корак, трчим од Рудог до Тумана са одштампаном мајицом на којој је написан број 1245 који треба да се пошаље на 3030 и тако се помаже обољелом дјечаку. Људи кад ме виде застају и питају о чему се ради и скоро сви се одлучују да помогну што је најважније. Неопходно је да се скупи новац за лијечење како би Вукашин отишао на лијечење у Турску са породицом – рекао је за РИНУ Александар.

Како каже, ништа му не представља проблем и руту од скоро четири стотине километара прећи ће како је и планирао.

У велику светињу, манастир Тумане, планира да стигне на Велики петак.

– Оно што ме радује јесте да могу да пређем исто километара као и првог дана. Понекад има доста отежавајућих околности, али испред себе имам јасан циљ и зато нема одустајања и нема предаје. Овим путем бих позвао све моје колеге из МУП како у Републици Српској, тако и у Србији да учине добро дјело пред велики празник и помогну малом Вукашину и пошаљу бар једну поруку – додаје овај храбри полицајац из Рудог.

Ово није његов први сличан подвиг, већ је само потврда његове хуманости. Прије три године трчао је од Рудог до манастира Острог такође да би прикупио новац за једно болесно дијете.

Подсјетимо, Вукашин је рођен 13. јула 2020. године у Пријепољу. На самом порођају дошло је до компликација због обмотавања пупчане врпце око стомака и врата, када је Вукашин остао без кисеоника.

Са његових годину дана родитељи добијају коначну дијагнозу и одговоре везане за Вукашиново здраствено стање.

Вукашину је пронађена мутација ТСЕН 54 гена што је условило понтоцеребралну хиполазију мозга типа 2А. Ради се о врло реткој урођеној болести коју има свега 300 људи у свијету.

Као посљедица тога Вукашин има микроцефалију, епилепсију, појачан мишићни тонус и тежак застој у психомоторном развоју.

Вукашину можете помоћи уплатом новца број жиро рачуна: 5620068137086149, на име Милета Мићевић, НЛБ Банка

Помозимо Вукашину!

Коментари 0
Повезане вијести
Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани! Активан хуманитарни број 1412 за малог Вукашина – Будимо хумани!
Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2) Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2)
Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 1m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    10h 56m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 44m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 50m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 18m
    0