Полиција истражује пријетње упућене вјерницима и свештенику

01.09.2019. 09:21
0
ИЗВОР: СРНА

Мостарска полиција врши провјере након пријаве да су упућене пријетње православним вјерницима и свештенику у Благају код Мостара, речено је у Оперативном центру МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/.

-Јуче у 12.55 часова Полицијској управи Мостар југ Б.Б. је пријавио да му је путем друштвених мрежа пријетио Х.Ч. Полиција је обавила разговор са пријавиоцем и врши провјере - рекли су у МУП-у ХНК. 

Свештеник из Благаја Бранимир Боровчанин изјавио је јуче Срни да је извјесни Харис Чустовић упутио опасне пријетње мостарским Србима који су у сриједу дошли у Цркву Светог Василија Острошког у Благају код Мостара да присуствују литургији и традиционалном сабору на Велику Госпојину. 

Парох благајски Бранимир Боровчанин каже да је након оваквих пријетњи забринут и уплашен за своју породицу која је једина православна у цијелом Благају. 

-Уплашен сам за своју породицу, јер не знам о коме се ради. Он на отворен начин пријети. И каже да је то демократија - навео је свештеник Боровчанин. 

Он је додао да су, након ових пријетњи, узнемирени и Срби из околних мостарских насеља који су углавном мањина у мјестима гдје живе. 

-Људи су узнемирени након ових написа. Изгледа као да се већ нешто спрема. Оваквим вербалним нападима нема мјеста. Ако он има проблеме с неким, нека га рјешава тамо гдје има - каже Боровчанин. 

Он је подсјетио да је у посљедња два мјесеца више пута проваљивано у цркву у Благају, али да је установљено да је ријеч о наркоману који је узимао новац. 

-Након оваквих објава узнемирени смо и не знам шта се може догодити - поручио је Боровчанин. 

У једној од пријетећих порука коју је написао Чустовић на друштвеним мрежама испод објаве о обиљежавању Велике Госпојине у Благају, наводи се: "Сад за сад сте добродошли у моју авлију и док ви не дирајте моје нико неће дирати вас. До вас је, па бујрум. "Могу до првог дирања муслимана, послије тога има да се запитају да ли да се појављују ту. Да се на Бајрам дирају муслимани у Гацку, а да ви долазите без проблема? Не иде". 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Јашаревић сачувала и вратила драгоцјене иконе православној цркви у Мостару Породица Јашаревић сачувала и вратила драгоцјене иконе православној цркви у Мостару
Жена испала из аутомобила и погинула Жена испала из аутомобила и погинула
Ухватио мигранта у провали па га ставио у гепек Ухватио мигранта у провали па га ставио у гепек
Најчитаније
 • Ђорђе Мочевић најбржи у пливању за Часни крст на Жељезници у Војковићима
  4h 29m
  0
 • Повећана основица примања за борачке категорије у Српској
  23h 35m
  0
 • Данас пливање за Часни крст на ријеци Жељезници у Војковићима
  7h 59m
  0
 • Паљанин Петар Благојевић нови фудбалер Simm Baua
  18h 29m
  0
 • Због дуга за РТВ таксу заплијенили му тракторску брначу (ФОТО)
  19h 9m
  3