Помозите да ова породица добије кров над главом

29.10.2019. 08:44
0
ИЗВОР: БН

-Ја вечерам тек кад њих двојица кажу да више не могу јести, тако сам навикао да не би њима недостајало хране, али и кад фали, ја позајмим и купим па вратим кад нешто зарадим - прича Душко Стојановић, самохрани отац са тешким инвалидитетом, из мјеста Буковац – Шешлије, код Добоја.

Душко је несрећним случајем остао без руке и ока, а супруга се разбољела и напустила их. Синовима је и отац и мајка. Труди се да им скува, да нису гладни, да опере. Трошна кућа у којој живе није њихова па страхују да би ускоро могли да остану без икаквог смјештаја. Како нам прича Душко, најтеже му пада када му дјечаци кажу како њихови другари имају боље услове за живот, док они још сањају о купатилу.

Међутим, његови синови су чисти, уредно обучени, а отац са једном руком и пилом у њој упреже коње и иде у шуму борећи се да не осјете глад. И заиста, они који га познају кажу да се надљудски бори за малишане пружају
ћи им огромну љубав. 

-Свака част том човјеку, дјеца су му увијек чиста, лијепо обучена и веома културна. Ко може, нека им помогне - каже познаник.

На рубу егзистенције, скромно дјетињство својим синовима Драгану и Дарију, Душко надокнађује бескрајном љубављу. Ипак, много је трновит пут пред овим храбрим оцем, који се против животних недаћа бори напорним радом. 

-Мени не требају паре. Да ми је само кров над главом, ако има ко да ми помогне да ријешим стамбено питање дјеци, да имају они као остала дјеца – прича овај отац, велики борац. 

Сви који желе помоћи Душку и његовим малишанима из БиХ, могу то учинити уплатом на рачун код Адико банке на број 5520009999999917 позив на број 18337452, на име Душко Стојановић, Буковац – Шешлије. 

Они који желе, могу Душка позвати и на број телефона 00387 65 428 064 и информисати се о свему што им је потребно. Ако живите изван БиХ, користите сљедеће податке да бисте донирали породици.

Донације из Србије
Име: 28. ЈУН
Динарски рачун број: 265111031000342797
Девизни рачун број: РС35265100000023257547
Raiffeisen banka Srbije

Donate Online
Credit Card: https://28jun.org/#donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 7m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 10m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 14m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    21h 50m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 28m
    0