Pomozite da ova porodica dobije krov nad glavom

29.10.2019. 08:44
0
IZVOR: BN

-Ja večeram tek kad njih dvojica kažu da više ne mogu jesti, tako sam navikao da ne bi njima nedostajalo hrane, ali i kad fali, ja pozajmim i kupim pa vratim kad nešto zaradim - priča Duško Stojanović, samohrani otac sa teškim invaliditetom, iz mjesta Bukovac – Šešlije, kod Doboja.

Duško je nesrećnim slučajem ostao bez ruke i oka, a supruga se razboljela i napustila ih. Sinovima je i otac i majka. Trudi se da im skuva, da nisu gladni, da opere. Trošna kuća u kojoj žive nije njihova pa strahuju da bi uskoro mogli da ostanu bez ikakvog smještaja. Kako nam priča Duško, najteže mu pada kada mu dječaci kažu kako njihovi drugari imaju bolje uslove za život, dok oni još sanjaju o kupatilu.

Međutim, njegovi sinovi su čisti, uredno obučeni, a otac sa jednom rukom i pilom u njoj upreže konje i ide u šumu boreći se da ne osjete glad. I zaista, oni koji ga poznaju kažu da se nadljudski bori za mališane pružaju
ći im ogromnu ljubav. 

-Svaka čast tom čovjeku, djeca su mu uvijek čista, lijepo obučena i veoma kulturna. Ko može, neka im pomogne - kaže poznanik.

Na rubu egzistencije, skromno djetinjstvo svojim sinovima Draganu i Dariju, Duško nadoknađuje beskrajnom ljubavlju. Ipak, mnogo je trnovit put pred ovim hrabrim ocem, koji se protiv životnih nedaća bori napornim radom. 

-Meni ne trebaju pare. Da mi je samo krov nad glavom, ako ima ko da mi pomogne da riješim stambeno pitanje djeci, da imaju oni kao ostala djeca – priča ovaj otac, veliki borac. 

Svi koji žele pomoći Dušku i njegovim mališanima iz BiH, mogu to učiniti uplatom na račun kod Adiko banke na broj 5520009999999917 poziv na broj 18337452, na ime Duško Stojanović, Bukovac – Šešlije. 

Oni koji žele, mogu Duška pozvati i na broj telefona 00387 65 428 064 i informisati se o svemu što im je potrebno. Ako živite izvan BiH, koristite sljedeće podatke da biste donirali porodici.

Donacije iz Srbije
Ime: 28. JUN
Dinarski račun broj: 265111031000342797
Devizni račun broj: RS35265100000023257547
Raiffeisen banka Srbije

Donate Online
Credit Card: https://28jun.org/#donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Građani traže pomoć zbog zmija Građani traže pomoć zbog zmija
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    14h 1m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    14h 6m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    14h 58m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    15h 12m
    0
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    8h 34m
    0