Потјера у Сарајеву за кријумчарима миграната

01.09.2022. 10:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево су на подручју општине Илиџа синоћ око поноћи контролисали три путничка возила у којима је затечено 12 миграната и четири држављанина БиХ.

Како се наводи у саопштењу МУП-а Кантона Сарајево, возач једног од ова три возила се одбио зауставити на знак полиције, те се полиција дала у потјеру за истим и зауставила га у врло кратком времену.

- Једно мушко лице, иницијала М.Д., држављанин БиХ, је физички напало полицијске службенике, нанијевши двојици лакше тјелесне повреде и оштетивши једно службено возило, те су полицијски службеници, употребом силе, ово лице ставили под контролу. Слободе су лишена четири држављанина БиХ, те су задржани и мигранти, а пронађена је и одређена количина дроге, муниције и једна одбачена пушка - наводи се у саопштењу.

О свему је упознат дежурни тужилац, како Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, тако и Тужилаштва Босне и Херцеговине, који је наложио да се у случај укључе и полицијски службеници Државне Агенције за истраге и заштиту, због сумње да је, поред више почињених кривичних дјела прописаних КЗ ФБИХ, почињено и кривично дјело прописано Кривичним законом БИХ.

-У току су увиђајне радње и претреси возила и лица, расвјетљавање и документовање свих околности везаних за овај догађај с обиљежем више кривичних дјела, те ће више информација у вези с овим бити познато по окончању ових активности - истакли су из МУП-а Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    4h 25m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    22h 8m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    16h 25m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    23h 23m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 59m
    0