Потписан Мерморандум о разумијевању између општине Трново и „Caritas“

30.08.2023. 14:20
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић и представници „Caritas“ Швицарска БиХ потписали су данас Меморандум о разумијевању којим се дефинише сарадња партнера у пројекту „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије 2019 – 2024“, а носилац пројекта је „SELLS“.

„SELLS“ ће подржати економски развој Горње-дринске регије промовисањем малих бизниса и самозапошљавањем.

Како је саопштено, пројекат се посебно фокусира на угрожене групе становништва као што су становници који живе у удаљеним селима, млади, стари, слабо квалификовани или домаћинства са једним женским родитељем. Са креирањем одрживог извора приходовања, „SELLS“ има за циљ да та домаћинства економски оснажи и социјално укључи у њихове заједнице, те да подржи интеретничку сарадњу.

Меморандум ступа на снагу од 4. септембра 2023. и траје до 31. децембра 2024, а имплементација пројекта ће започети даном потписивања овог Меморандума.

- Општина Трново ће активно учествовати у пројекту и креирати све неопходне услове за успјешну реализацију пројекта и обезбиједити износ за суфинансирање, најмање 40% износа који је намијењен за корисничке грантове, и проводити све тендерске и процедуре набавке грантова у складу са Законом о јавним набавкама БиХ – поручено је из ове општине.

„Caritas“ Швицарске ће обезбиједити имплементацију пројекта у сарадњи са Општином као што су у плану активности саставни дио овог Меморандума о разумијевању, затим финансијски подржати пројекат, те подржати све неопходне тендерске процедуре у сарадњи са Општином.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 3m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 1m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 27m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 42m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 21m
    0