Potpisan Mermorandum o razumijevanju između opštine Trnovo i „Caritas“

30.08.2023. 14:20
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović i predstavnici „Caritas“ Švicarska BiH potpisali su danas Memorandum o razumijevanju kojim se definiše saradnja partnera u projektu „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije 2019 – 2024“, a nosilac projekta je „SELLS“.

„SELLS“ će podržati ekonomski razvoj Gornje-drinske regije promovisanjem malih biznisa i samozapošljavanjem.

Kako je saopšteno, projekat se posebno fokusira na ugrožene grupe stanovništva kao što su stanovnici koji žive u udaljenim selima, mladi, stari, slabo kvalifikovani ili domaćinstva sa jednim ženskim roditeljem. Sa kreiranjem održivog izvora prihodovanja, „SELLS“ ima za cilj da ta domaćinstva ekonomski osnaži i socijalno uključi u njihove zajednice, te da podrži interetničku saradnju.

Memorandum stupa na snagu od 4. septembra 2023. i traje do 31. decembra 2024, a implementacija projekta će započeti danom potpisivanja ovog Memoranduma.

- Opština Trnovo će aktivno učestvovati u projektu i kreirati sve neophodne uslove za uspješnu realizaciju projekta i obezbijediti iznos za sufinansiranje, najmanje 40% iznosa koji je namijenjen za korisničke grantove, i provoditi sve tenderske i procedure nabavke grantova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH – poručeno je iz ove opštine.

„Caritas“ Švicarske će obezbijediti implementaciju projekta u saradnji sa Opštinom kao što su u planu aktivnosti sastavni dio ovog Memoranduma o razumijevanju, zatim finansijski podržati projekat, te podržati sve neophodne tenderske procedure u saradnji sa Opštinom.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    9h 59m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 43m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    3h 28m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    21h 10m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    23h 29m
    0