Потрага за подморницом ушла у критичан пети дан

22.06.2023. 10:14
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У току је пети дан драматичне потраге за подморницом Титан која је нестала спуштајући се до олупине Титаника која се налази 3.800 метара под морем у близини обале Њуфаунленда у Канади. Америчка обална стража предвиђа да ће се залихе кисеоника у подморници Титан потрошити најкасније до данас у 13.08 по локалном времену.

Спасилачке екипе које трагају за несталом подморницом Титан код олупина Титаника у Атлантику, сада имају још само пар сати прије него што петоро људи у подморници остане без кисеоника.

То ће се, према предвиђањима стручњака, догодити у току данашњег дана, а кључни проблем је како доћи до подморнице. У међувремену, пет путника из подморнице имају све мање времена.

Француски робот се приближава мјесту

Подморница Виктор 6.000 послата је као помоћ у операцији спасавања након захтјева америчке морнарице.

Француски истраживачки брод Аталанте који носи роботску ронилицу налази се око 20 наутичких миља сјеверно од мјеста олупине Титаника.

Виктор 6.000 може да зарони до дубине од 6.000 метара и могао би да избаци Титан ако се заглавио на дну океана, али не би могао сам да је подигне већ би је у том случају закачио за површински брод који може да подигне подморницу.

У подморници је, подсјетимо, петоро људи: британски милијардер, пилот француске подморнице, пакистански бизнисмен и његов 19-годишњи син, као и извршни директор, компаније која управља Титаном.

Опсежна акција потраге и спасавања се наставља, а сви се надају до самог краја да ће потрага бити успјешна.

У подморници је петоро људи: британски милијардер, пилот француске подморнице, пакистански бизнисмен и његов 19-годишњи син и извршни директор “Оушн гејта”, компаније која управља Титаном.

Сумња се да се подморница, која се изгубила у недјељу увече, заглавила у олупини Титаника док је била на експедицији, да се догодио квар и да је изгубила везу, или да је само једноставно изгубила везу са централом, али и даље функционише, преноси “Глас Српске”.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађени остаци Титана и тијела путника Пронађени остаци Титана и тијела путника
Америчка обалска стража: Сви путници у подморници су погинули (ВИДЕО) Америчка обалска стража: Сви путници у подморници су погинули (ВИДЕО)
Пронађене крхотине у подручју потраге за несталом подморницом Пронађене крхотине у подручју потраге за несталом подморницом
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    23h 1m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 32m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 48m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 43m
    3
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 55m
    0