Потрошња гаса у Кини пала први пут у двије године

17.02.2020. 11:10
0
ИЗВОР: Tanjug

Кинеска потрошња природног гаса забиљежила је у јануару 2020. први међугодишњи пад у посљедње најмање двије године, према данас објављеним подацима које је прикупила берза Чонгкинг Петролеум и Гас, државна платформа за трговање енергијом.

Прошлог мјесеца, у тој земљи је потрошено 31,6 милијарди кубних метара гаса (бцм), што је за 1,0 одсто мање него годину дана раније, извјештава Ројтерс.

На смањење потрошње утицао је пад тражње за гасом од 14 процената код индустријских корисника и од 10 одсто код електопривредних предузећа, што је неутралисало повећану тражњу код градских потрошача гаса и хемијских произвођача.

Укупна понуда природног гаса, не рачунајући ускладиштени гас, достигла је у јануару 29 милијарди кубних метара, при чему је домаћа производња гаса била већа за 1,0 посто у односу на годину раније, док је увоз опао за 3,2 процента, према Чонгкинг берзи.

На берзи предвиђају презасићеност понуде на тржишту природног гаса и у фебруару и марту, процјењујући да ће просјечна дневна потрошња у фебруару пасти за 6,2 посто а у марту за 11,2 процента у односу на прошлу годину.

Објава званичних статистичких података о увозу гаса у Кини за јануар одложена је до марта.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 38m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 2m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    18h 46m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 56m
    0
  • Тржиште половњака: 10 трикова које користе преваранти
    21h 2m
    0