Потврђена оптужница за брутално убиство Славише Крунића

13.01.2020. 10:10
0
ИЗВОР: Srpska.info

Посебно одјељење Окружног суда у Бањалуци потврдило је оптужницу Републичког јавног тужилаштва у случају бруталног убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића, сазнаје Српскаинфо.

Оптужница је подигнута против Бенедија Ђукановића, Емилија Балде и Родољуба Гајића који би се о кривици требали изјаснити 30. јануара, чиме ће почети суђење вијека.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су у времену од почетка 2019. године до 22. априла 2019. године када је убиство почињено, на подручју општине Лакташи, заједно са, сада покојним Жељком Ковачевићем, по претходном договору организовали и у вечерњим часовима, убили Славишу Крунића у близини његове породичне куће у Гламочанима.

Убиству у априлу прошле године је претходила сачекуша на локалном путу који води до Крунићеве куће.

Оптужени су сачекали возило у којем је био Крунић  и у тренутку смањења брзине кретања возила отворили су рафалну паљбу из аутоматског оружја и нанијели тешке повреде опасне по живот Славиши Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и Павловић преминули, док је други радник обезбјеђења тешко рањен.

-Оптужница Родољуба Гајића, запосленог у „Сектор Секјурити“ д.о.о. и ангажованог на пословима личног обезбјеђења супруге и дјеце оштећеног Крунића, терети за помагање у овом кривичном дјелу. Истрагом је утврђено да је Родољуб Гајић информације које су му биле познате и доступне, а тичу се кретања и навика оштећеног  Крунића, у више наврата, путем телефона или у непосредним контактима саопштавао Ковачевић Жељку, знајући да ће исти убити Славишу Крунића, а који му је за пружене информације обећао опростити новчани дуг којег је Гајић имао према Ковачевићу – саопштено је раније из Републичког јавног тужилаштва.

Оптужени се налазе у притвору, а оптужницом је предложено да им се притвор продужи до окончања главног претреса.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    22h 26m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 2m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    6h 18m
    0
  • Данас Марковдан
    10h 44m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    4h 58m
    0