Предсједник Турске Ердоган стигао у посјету БиХ

27.08.2021. 12:59
0
ИЗВОР: Катера

Два авиона слетјела су данас на Међународни аеродром у Сарајеву, један предсједнички који је довезао предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у пратњи супруге и други, којим је долетјела делегација Турске.

Под јаким полицијским надзором и пратњом, турски предсједник стигао је у посјету БиХ, како су раније медији најавили, на састанак са члановима Предсједништва БиХ, али и на приватну церемонију вјенчања кћерке Бакира Изетбеговића.

Ердоган ће током посјете БиХ, како пише портал "Кликс", присуствовати церемонији отварања обновљене Башчаршијске џамије, чију реконструкцију је финансирала Влада Републике Турске.

Према писању бројних медија, Ердоган ће присуствовати приватном слављу и вјенчању кћерке лидера СДА Бакира Изетбеговића, које ће се одржати у Гази Хусрев-беговој џамији, те грађанско у хотелу "Европа".

Ердоган ће се вечерас састати са трочланим Предсједништвом БиХ у Сарајеву, на којем ће се разговарати о актуелној политичкој кризи унутар земље и бројним пројектима, које Турска намјерава подржати у БиХ.

Након тога би требала бити одржана конференција за новинаре.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    8h 32m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    22h 14m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 42m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 34m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 33m
    0