Представљање јединице жандармарије

24.09.2019. 09:09
0
ИЗВОР: Срна

Свечано постројавање Јединице жандармерије биће одржано данас у Центру за обуку у Залужанима, код Бањалуке, чиме ће бити и званично представљена нова организациона јединица Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске формирана ради унапређења безбједности Српске, њених грађана и имовине.

Промоцији ће присуствовати предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, министар унутрашњх послова Драган Лукач и директор Полиције Дарко Ћулум.

Постројавање је предвиђено у 12.00 часова, а представници медија треба да у Центру за обуку буду у 11.45 часова и да имају новинарску акредитацију, најављено је из МУП-а.

Формирање Жандармерије услиједило је у оквиру реорганизације интервентних снага МУП-а ради бржег и ефикаснијег одговора на безбједносне изазове са којима се суочава Српска, укључујући и велики број илегалних миграната.

Коментари 0
Повезане вијести
Жандармерија се укључила у потрагу за тијелом двогодишње Данке Жандармерија се укључила у потрагу за тијелом двогодишње Данке
МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка МУП објавио слике тунела испод насеља гдје је нестала малена Данка
Почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају" Почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају"
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 55m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 51m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 55m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 48m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 45m
    0