Представништво „Лидла“ и даље регистровано у БиХ

05.05.2022. 15:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Наше представништво и даље је регистровано у БиХ, потврђено је "Независним новинама" из њемачке компаније "Лидл".

На питање "Независних" да ли напуштају тржиште БиХ одговорили су да тренутно анализирају тржиште у БиХ и да је регистровано представништво у БиХ.

- 'Лидл' стално испитује могуће циљеве ширења и анализира тржишне услове и потенцијал купаца. Имајте на уму да у овом тренутку не можемо дати никакве конкретне изјаве о врсти и обиму наших активности, о могућим локацијама филијала или датумима отварања - навели су из "Лидла" за "Независне новине".

Додају да се залажу за транспарентну комуникацију и информисање, те да ће благовремено комуницирати са запосленима и заинтересованим странама.

И Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА) потврдила је агенцији Фени да од "Лидла" нису добили службено обавјешење о напуштању тржишта БиХ.

- Лидл' нас није службено обавијестио о напуштању тржишта БиХ, иако су процес регистрације завршили и били у поступку проналажења локација за њихове маркете - навели су из ФИПА.

Напоменули су како нису имали директан контакт у поступку њихове регистрације на тржишту БиХ, али су активно пратили процес њиховог доласка током 2021. године. 

Додали су да су из медија сазнали да се ова компанија повлачи, да су наводни разлози напуштања тржишта БиХ навели преспору администрацију, превисоке цијене земљишта на локацијама за инвестирање, нефлексибилност у комуникацији с институцијама од којих су тражили дозволе и да ће, све ресурсе и инвестицијске капацитете позиционирати у Турској.

Коментари 0
Повезане вијести
Казне 4,2 милиона због незаконитог дизања цијена Казне 4,2 милиона због незаконитог дизања цијена
Грађани БиХ више неће јести најјефтинија јаја у регији Грађани БиХ више неће јести најјефтинија јаја у регији
Јована Пушара и Лазар Миовчић освојили медаље на Балканском првенству Јована Пушара и Лазар Миовчић освојили медаље на Балканском првенству
Најчитаније
 • Тужилаштво потврдило хапшење Лучића
  13h 29m
  10
 • Лице лишено слободе због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
  14h 42m
  6
 • Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)
  9h 55m
  0
 • Драгица храбрим кораком гази стазу од трња до звијезда
  13h 51m
  2
 • Иста цијена струје и љети и зими
  16h 15m
  6