Представништво „Лидла“ и даље регистровано у БиХ

05.05.2022. 15:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Наше представништво и даље је регистровано у БиХ, потврђено је "Независним новинама" из њемачке компаније "Лидл".

На питање "Независних" да ли напуштају тржиште БиХ одговорили су да тренутно анализирају тржиште у БиХ и да је регистровано представништво у БиХ.

- 'Лидл' стално испитује могуће циљеве ширења и анализира тржишне услове и потенцијал купаца. Имајте на уму да у овом тренутку не можемо дати никакве конкретне изјаве о врсти и обиму наших активности, о могућим локацијама филијала или датумима отварања - навели су из "Лидла" за "Независне новине".

Додају да се залажу за транспарентну комуникацију и информисање, те да ће благовремено комуницирати са запосленима и заинтересованим странама.

И Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА) потврдила је агенцији Фени да од "Лидла" нису добили службено обавјешење о напуштању тржишта БиХ.

- Лидл' нас није службено обавијестио о напуштању тржишта БиХ, иако су процес регистрације завршили и били у поступку проналажења локација за њихове маркете - навели су из ФИПА.

Напоменули су како нису имали директан контакт у поступку њихове регистрације на тржишту БиХ, али су активно пратили процес њиховог доласка током 2021. године. 

Додали су да су из медија сазнали да се ова компанија повлачи, да су наводни разлози напуштања тржишта БиХ навели преспору администрацију, превисоке цијене земљишта на локацијама за инвестирање, нефлексибилност у комуникацији с институцијама од којих су тражили дозволе и да ће, све ресурсе и инвестицијске капацитете позиционирати у Турској.

Коментари 0
Повезане вијести
Дрвопрерађивачи тврде да су бачени у губитке Дрвопрерађивачи тврде да су бачени у губитке
БиХ друга најсиромашнија земља у Европи БиХ друга најсиромашнија земља у Европи
Цијене нафте пале више од 2,0 одсто Цијене нафте пале више од 2,0 одсто
Најчитаније
 • Извучени добитници карата за концерт Драгане Мирковић
  10h 47m
  0
 • Наградна игра: Освојите карте за концерт Драгане Мирковић!
  23h 53m
  1
 • У први разред основне школе у Калиновику уписано пет ђака
  7h 49m
  1
 • Превозници гасе камионе због високих цијена горива
  10h 5m
  0
 • Навијач пао с трибине високе три метра
  7h 2m
  0