Представништво „Лидла“ и даље регистровано у БиХ

05.05.2022. 15:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Наше представништво и даље је регистровано у БиХ, потврђено је "Независним новинама" из њемачке компаније "Лидл".

На питање "Независних" да ли напуштају тржиште БиХ одговорили су да тренутно анализирају тржиште у БиХ и да је регистровано представништво у БиХ.

- 'Лидл' стално испитује могуће циљеве ширења и анализира тржишне услове и потенцијал купаца. Имајте на уму да у овом тренутку не можемо дати никакве конкретне изјаве о врсти и обиму наших активности, о могућим локацијама филијала или датумима отварања - навели су из "Лидла" за "Независне новине".

Додају да се залажу за транспарентну комуникацију и информисање, те да ће благовремено комуницирати са запосленима и заинтересованим странама.

И Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА) потврдила је агенцији Фени да од "Лидла" нису добили службено обавјешење о напуштању тржишта БиХ.

- Лидл' нас није службено обавијестио о напуштању тржишта БиХ, иако су процес регистрације завршили и били у поступку проналажења локација за њихове маркете - навели су из ФИПА.

Напоменули су како нису имали директан контакт у поступку њихове регистрације на тржишту БиХ, али су активно пратили процес њиховог доласка током 2021. године. 

Додали су да су из медија сазнали да се ова компанија повлачи, да су наводни разлози напуштања тржишта БиХ навели преспору администрацију, превисоке цијене земљишта на локацијама за инвестирање, нефлексибилност у комуникацији с институцијама од којих су тражили дозволе и да ће, све ресурсе и инвестицијске капацитете позиционирати у Турској.

Коментари 0
Повезане вијести
Оптужени у предмету "Босналијек" осуђени на 39 година затвора Оптужени у предмету "Босналијек" осуђени на 39 година затвора
Просјечна плата БиХ у јулу 1.262 КМ Просјечна плата БиХ у јулу 1.262 КМ
Упаљен жути метеоаларм за већи дио БиХ због грмљавине Упаљен жути метеоаларм за већи дио БиХ због грмљавине
Најчитаније
 • Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића
  18h 9m
  0
 • ПУ Источно Сарајево: Мотоциклиста задобио повреде опасне по живот
  19h 37m
  0
 • Саборна црква у Сарајеву прославља крсну славу
  17h 49m
  0
 • У саобраћајној незгоди повријеђено седам лица
  14h 55m
  0
 • Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО)
  20h 38m
  0