Predstavništvo „Lidla“ i dalje registrovano u BiH

05.05.2022. 15:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Naše predstavništvo i dalje je registrovano u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz njemačke kompanije "Lidl".

Na pitanje "Nezavisnih" da li napuštaju tržište BiH odgovorili su da trenutno analiziraju tržište u BiH i da je registrovano predstavništvo u BiH.

- 'Lidl' stalno ispituje moguće ciljeve širenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možemo dati nikakve konkretne izjave o vrsti i obimu naših aktivnosti, o mogućim lokacijama filijala ili datumima otvaranja - naveli su iz "Lidla" za "Nezavisne novine".

Dodaju da se zalažu za transparentnu komunikaciju i informisanje, te da će blagovremeno komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama.

I Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) potvrdila je agenciji Feni da od "Lidla" nisu dobili službeno obavješenje o napuštanju tržišta BiH.

- Lidl' nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete - naveli su iz FIPA.

Napomenuli su kako nisu imali direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tokom 2021. godine. 

Dodali su da su iz medija saznali da se ova kompanija povlači, da su navodni razlozi napuštanja tržišta BiH naveli presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole i da će, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpski general Gojko Knežević na čelu OS BiH Srpski general Gojko Knežević na čelu OS BiH
Rade kao tapetari, tesari i zidari: Broj stranih radnika u BiH duplo veći nego 2020. Rade kao tapetari, tesari i zidari: Broj stranih radnika u BiH duplo veći nego 2020.
Hrenovke povučene iz prodaje Hrenovke povučene iz prodaje
Najčitanije
 • Stijena se obrušila na kamion na putu Foča-Sarajevo, poginuo vozač
  20h 9m
  1
 • O Gotovuši - prelijepoj kosovskoj varošici
  23h 30m
  0
 • Masovni otkazi i "kresanje" plata u IT sektoru
  19h 40m
  0
 • Da je živa, Titova Jugoslavija bi danas slavila 80. rođendan
  3h 35m
  2
 • Ometali signal, otključavali skupocjena vozila i krali novac
  15h 40m
  0