Predstavništvo „Lidla“ i dalje registrovano u BiH

05.05.2022. 15:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Naše predstavništvo i dalje je registrovano u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz njemačke kompanije "Lidl".

Na pitanje "Nezavisnih" da li napuštaju tržište BiH odgovorili su da trenutno analiziraju tržište u BiH i da je registrovano predstavništvo u BiH.

- 'Lidl' stalno ispituje moguće ciljeve širenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možemo dati nikakve konkretne izjave o vrsti i obimu naših aktivnosti, o mogućim lokacijama filijala ili datumima otvaranja - naveli su iz "Lidla" za "Nezavisne novine".

Dodaju da se zalažu za transparentnu komunikaciju i informisanje, te da će blagovremeno komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama.

I Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) potvrdila je agenciji Feni da od "Lidla" nisu dobili službeno obavješenje o napuštanju tržišta BiH.

- Lidl' nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete - naveli su iz FIPA.

Napomenuli su kako nisu imali direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tokom 2021. godine. 

Dodali su da su iz medija saznali da se ova kompanija povlači, da su navodni razlozi napuštanja tržišta BiH naveli presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole i da će, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa tržišta BiH povučeno više od 3.300 neispravnih proizvoda Sa tržišta BiH povučeno više od 3.300 neispravnih proizvoda
Mitropolit Hrizostom prekinuo članstvo u Međureligijskom vijeću BiH Mitropolit Hrizostom prekinuo članstvo u Međureligijskom vijeću BiH
Cijena goriva sve veća, a koliko se kontroliše njegov kvalitet Cijena goriva sve veća, a koliko se kontroliše njegov kvalitet
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda na putu prema Jahorini (FOTO)
  23h 1m
  1
 • Kafane moje mladosti – Kafe „Bagrem“ i bar „Kod Miše Ćele“
  17h 39m
  5
 • Rogatičanin uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
  2h 23m
  0
 • U Turskoj tri grada sravnjena sa zemljom (VIDEO)
  3h 41m
  0
 • U Kalinoviku u subotu promocija buduće ski-staze „Kaćuna“
  23h 48m
  3