Predstavništvo „Lidla“ i dalje registrovano u BiH

05.05.2022. 15:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Naše predstavništvo i dalje je registrovano u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz njemačke kompanije "Lidl".

Na pitanje "Nezavisnih" da li napuštaju tržište BiH odgovorili su da trenutno analiziraju tržište u BiH i da je registrovano predstavništvo u BiH.

- 'Lidl' stalno ispituje moguće ciljeve širenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možemo dati nikakve konkretne izjave o vrsti i obimu naših aktivnosti, o mogućim lokacijama filijala ili datumima otvaranja - naveli su iz "Lidla" za "Nezavisne novine".

Dodaju da se zalažu za transparentnu komunikaciju i informisanje, te da će blagovremeno komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama.

I Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) potvrdila je agenciji Feni da od "Lidla" nisu dobili službeno obavješenje o napuštanju tržišta BiH.

- Lidl' nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete - naveli su iz FIPA.

Napomenuli su kako nisu imali direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tokom 2021. godine. 

Dodali su da su iz medija saznali da se ova kompanija povlači, da su navodni razlozi napuštanja tržišta BiH naveli presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole i da će, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za sutra narandžasto upozorenje u BiH zbog visoke temperature Za sutra narandžasto upozorenje u BiH zbog visoke temperature
Ambasada Rusije: Neutemeljena obrazloženja o proširenju vojnog osoblja EUFOR-a Ambasada Rusije: Neutemeljena obrazloženja o proširenju vojnog osoblja EUFOR-a
Njemački vojnici stigli u BiH Njemački vojnici stigli u BiH
Najčitanije
 • Lišeno slobode lice za kojim je raspisano 13 potraga
  11h 39m
  0
 • Pronađena droga u Istočnoj Ilidži
  14h 38m
  0
 • Uhapšen maloljetnik koji je pretukao radnicu Centra za socijalni rad
  6h 9m
  0
 • Obavještenje o prekidima električne energije
  16h 38m
  0
 • Solarna oluja će sutra pogoditi Zemlju
  3h 41m
  0