Predstavništvo „Lidla“ i dalje registrovano u BiH

05.05.2022. 15:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Naše predstavništvo i dalje je registrovano u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz njemačke kompanije "Lidl".

Na pitanje "Nezavisnih" da li napuštaju tržište BiH odgovorili su da trenutno analiziraju tržište u BiH i da je registrovano predstavništvo u BiH.

- 'Lidl' stalno ispituje moguće ciljeve širenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možemo dati nikakve konkretne izjave o vrsti i obimu naših aktivnosti, o mogućim lokacijama filijala ili datumima otvaranja - naveli su iz "Lidla" za "Nezavisne novine".

Dodaju da se zalažu za transparentnu komunikaciju i informisanje, te da će blagovremeno komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama.

I Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) potvrdila je agenciji Feni da od "Lidla" nisu dobili službeno obavješenje o napuštanju tržišta BiH.

- Lidl' nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete - naveli su iz FIPA.

Napomenuli su kako nisu imali direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tokom 2021. godine. 

Dodali su da su iz medija saznali da se ova kompanija povlači, da su navodni razlozi napuštanja tržišta BiH naveli presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole i da će, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
BiH uvozi alkohol sa Tajvana i plaća desetine miliona KM BiH uvozi alkohol sa Tajvana i plaća desetine miliona KM
Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem "Crvene zvezde" Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem "Crvene zvezde"
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  9h 33m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  14h 47m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  5h 18m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  13h 36m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  11h 15m
  4