Прекинута сједница Савјета безбједности УН

13.04.2021. 18:38
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Сједница Савјета безбједности Уједињених нација прекинута је убрзо пошто је почела, након што је представник Русије Димитриј Пољански затражио да представница Приштине промијени или уклони заставу тзв. Косова јер, како је нагласио, тзв. Косово није општепризната држава.

- То је територија и осам чланица Савјета безбједности УН не признаје Косово као државу – нагласио је Пољански.

Он је додао да је Русија није против учешћа представника Косова на састанку и скренуо пажњу чланица да представница Приштине сједи испред ознака тзв. Косова.

Пољански је затражио да представница тзв. "Косова “промијени позадину или уклони заставу” како би се наставила сједница", након чега се за ријеч јавио представник Уједињеног Краљевства.

Британски представник је на то узвратио да ова сједница није званични састанак Савјета безбједности на којој се примјењују та правила и додао да је на посљедњем састанку била иста позадина као данас због чега, како је рекао, “не види разлог” да се од представнице Приштине тражи да промијени позадину на којој је косовска застава.

Пренос сједнице је након овога прекинут, ради консултација иза затворених врата.

И министар спољних послова Србије Никола Селаковић уложио је протест због злоупотребе видео-формата сједнице од стране Приштине како би се промовисали симболи лажне државе Косово.

Он је рекао да су такве злоупотребе апсолутно неприхватљиве и представљају флангрантно кршење правила Савјета безбједности, пише портал Blic.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 9m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 14m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 23m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 2m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 30m
    0