Према анкетама Милановић испред Китаровићеве пред гласање у другом кругу

25.12.2019. 11:05
0
ИЗВОР: Srna

Прва анкета пред други круг предсједничких избора у Хрватској показује да Зоран Милановић, кандидат СДП, добија више гласова од Колинде Грабар Китаровић, кандидата ХДЗ и садашњег предсједника државе.

Према резултатима истраживања које је спровео “Ипсос” телефонским путем на 1.027 анкетираних, Милановић је добио 48,4 одсто гласова, а Китаровићева 41,1 одсто, док 10,4 одсто још није одлучило за кога ће гласати.

Милановић би могао да рачуна на 100 одсто гласова оних који су бирали у првом кругу Дарија Јуричана и Дејана Ковача, затим на 86 одсто гласача Далије Орешковић и 80 одсто гласача Катарине Пеовић, 69 одсто бирача Мислава Колакушића, те 63 одсто бирача Ивана Пернара.

Кандидат СДП може рачунати и на готово трећину гласача Мирослава Шкоре, који је привукао велики број традиционалних бирача ХДЗ у првом кругу.

Китаровићева може рачунати на 64 одсто бирача Шкоре.

Милановић, према овој анкети, урађеној за потребе Телевизије Нова, добија 51 одсто гласова младих до 29 година, али и 60 одсто бирача од 30 до 44 године.

Он може рачунати и на 56 одсто бирача са високом стручном спремом и 52 одсто бирача у градовима.

Китаровићева може рачунати на већину бирача од 45 до 59 година, њих 52 одсто. Особе са слабијим образовањем већином бирају Китаровићеву.

Други круг предсједничких избора у Хрватској биће одржан 5. јануара.

Коментари 0
Повезане вијести
Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској! Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској!
Никад већа излазност бирача на изборе у Француској Никад већа излазност бирача на изборе у Француској
Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  5h 50m
  4
 • Пуњене тиквице
  5h 23m
  0
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  21h 13m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  18h 43m
  1
 • Инспекција затворила два базена
  17h 14m
  0