Преминуо глумац Марко Живић

14.10.2021. 20:32
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Филмски, телевизијски и позоришни глумац Марко Живић преминуо је данас у Београду у 49. години, потврђено је у Београдском драмском позоришту.

Српски глумац умро је у 18.30 часова у КБЦ Др Драгиша Мишовић

Београдско драмско позориште опростило се од глумца преко друштвених мрежа потресном поруком:

"Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вечна му слава. Драги Марко, заувек ћеш бити са нама."

Живић је три недјеље на болничком лијечењу, прије недјељу дана је кисеоник примао преко маске, а сада је преминуо.

Живић је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу, а студије глуме је завршио 1995. године на Академији уметности у Новом Саду.

Радио је у позоришту и на филму - био је у сталној глумачкој постави Позоришта на Теразијама и стални члан Београдског драмског позоришта гдје је играо у представама "Кад су цветале тикве", "Не играј на Енглезе", "Свирај то поново", "Сем", "Лет изнад кукавичјег гнезда" и "Делиријум тременс".

Међу његовим најзначајнијим улогама на екрану биле су роле у филму и серији "Монтевидео, Бог те видео!", "На путу за Монтевидео", "Сенке над Балканом", "Београдском фантому", "Фолк" и другим, преноси Тањуг.

Поред тога, давао је глас тајном агенту Изију, медведу Балуу у српској верзији "Књиге о џунгли 2", Ним Галуу у синхронизираном филму "Епик", Рафаелу у филмовима "Рио" и "Рио 2", Миру у филму "Артур и Минимоји" и мишу Мортону у синхронизованој верзији "Хортона".

Водио је емисију "Марко Живић шоу" на Фокс ТВ и квиз од пет циклуса "Здраво Европо", а од 2015. године је учествовао и у талент-шоу програму "Аудиција" као један од чланова жирија.

Добитник је многих награда и признања.

Коментари 0
Повезане вијести
Људи разочарани потенцијалним Џејмсом Бондом: "Он није мачо мушкарац" Људи разочарани потенцијалним Џејмсом Бондом: "Он није мачо мушкарац"
Наш популарни глумац живи на имању са 1.800 коза: „Мене је Бог погледао“ (ФОТО/ВИДЕО) Наш популарни глумац живи на имању са 1.800 коза: „Мене је Бог погледао“ (ФОТО/ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 41m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    14h 5m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    9h 34m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    12h 26m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    6h 3m
    0