Пресуда за анале правосуђа у БиХ

03.06.2021. 15:44
0
ИЗВОР: srpskainfo

Перица Симићевић (29) звани Тица из Шамца осуђен је у добојском Окружном суду на четири године и четири мјесеца затвора због убиства из нехата Марка Радоша (33) у јулу прошле године у локалу "Колосеум" у Модричи.

Пресуда Симићевићу сигурно ће ући у анале домаћег правосуђа, јер је суд одмах изрекао и прецизан износ материјалних трошкова које је имала породица током сахране Радоша, али и нематеријалних трошкова за нанесену душевну бол.

Посебно се истиче износ који ће Симићевић морати плаћати мјесечно за издржавање дјечака којем је убио оца.

Оптужени је у вријеме извршења кривичног дјела био у стању тешког пијанства са 2,98 промила алкохола у крви, што одговара стању привремене душевне поремећености.

Убиство се догодило 25. јула прошле године око 2.50 у кафићу жртве, „Колосеум“.

Према тада незваничним информацијама, жртва је критичне вечери у свом кафићу прослављао рођење сина, те је након славља отишао кући.

Када је стигао кући схватио је да је заборавио кључеве у кафићу и вратио се по њих. Када је дошао у свој локал унутра је затекао неколико младића који су се нагуравали и свађали. Он их је покушао раздвојити, али је тада Симићевић у Радоша испалио хитац из пиштоља “ЦЗ М 57” и усмртио га на мјесту.

Свему је претходила свађа и препирка у кафићу „Колосеум“ између Симићевића и О.Е. и Н.Ћ., а оптужени је у том тренутку био у стању битно смањене урачунљивости усљед тешке алкохолисаности. Оптужени Симићевић је, према наводима из пресуде, репетирао пиштољ и уперио га у правцу главе Н.Ћ., а затим га ударио пиштољем у главу. Убрзо је ситуацију покушао смирити Радош, али га је Симићевић упуцао у десну страну грудног коша. Услијед искрварења Радош је преминуо на мјесту.

Окружни суд у Добоју наредио је Симићевићу да мора исплатити 4.000 марака на име материјалних трошкова породици жртве за сахрану, сандук, помен жртви на гробљу, и то са затезном каматом која се рачуна од 25. јула прошле године. Осим овога, Симићевићу је наређено да плати исти износ и за трошкове израде гробног мјеста и надгробног споменика, које је имала породица Радош.

Симићевић је првостепеном пресудом добојског суда обавезан да на име нематеријалних трошкова, односно душевне боли настале губитком супруга, односно оца исплати по 10.000 марака супрузи настралог Ј.Р. и малољетном сину покојника П.Р.

Осим свих наведених износа, пресудом добојског Окружног суда Симићевић је обавезан да мјесечно исплаћује и по 300 марака малољетном сину убијеног Радоша, и то све док за то не престану законски услови.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    19h 7m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 13m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 21m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    10h 2m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    11h 28m
    0