Претучено двоје српске дјеце код Звечана

18.06.2023. 09:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници специјалне полиције самопроглашеног Косова синоћ су у селу Житковцу код Звечана брутално претукли двоје српске дјеце од 15 и 17 година, која су хоспитализована у Клиничко-болнички центар /КБЦ/ у Косовској Митровици, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије наводе да су специјалци такозване косовске полиције присилно зауставили брата и сестру чији су иницијали К.Р. /15/ и Д.Р. /17/ док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.

- Брат и сестра су са модрицама и хематомима у пратњи мајке примљени у КБЦ Косовска Митровица, на одјељење хирургије, гдје им се указује неопходна помоћ и врши комплетна дијагностика, а због претрпљеног стреса и шока биће им на располагању и свака друга врста помоћи и подршке - наводи се у саопштењу.

Дјечији хирург из КБЦ-а Косовска Митровица Бобан Митровић рекао је да су претучена дјеца у стабилном стању, али под тешким психичким стресом.

- Дечак је добио више удараца у пределу главе и ударац ногом у пределу слабина, док је сестра, која је била сувозач, брутално скинута са мотора, вучена по земљи и при томе задобила контузионе повреде десног рамена - рекао је Митровић за ТВ Мост.

Он је додао да су дјеца испричала да су задобила повреде од припадника косовске полиције након што су их зауставили код села Рудине док су се возили квадом.

Из Канцеларије за Косово и Метохију истичу да је сада јасно да специјалци тзв. косовске полиције нису ту да би наводно чували мир, него да би сијали страх међу српским породицама на Косову и Метохији.

- Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Курти поново прелива на нашу децу, која такође нису поштеђена Куртијевог терора - указују из Канцеларије и додају да очекују хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца.

Српска листа саопштила је да се бруталност Куртијевих параполицајаца на сјеверу наставља и да су поново на мети српска дјеца на Косову и Метохији.

- Без икаквог разлога, ови криминалци у униформама насрнули су на дјевојчицу и дјечака српске националности и претукли их нанијевши им тјелесне повреде због којих су хоспитализовани на КБЦ Косовска Митровица - додају из Српске листе.

У саопштењу се истиче антисрпски режим Аљбина Куртија чини све да протјера српски народ, а међународна заједница са друге стране не чини ништа да Куртија и његове послушнике који малтретирају чак и српску дјецу позову на одговорност.

- Позивамо све грађане да брину о својој и безбједности своје дјеце, јер је очигледно да међународне снаге које су задужене за безбједност нису у стању да осигурају мир за српску дјецу и Србе на овим просторима, нити желе да превентивно дјелују и распореде снаге на терену како би спречили Куртијеве параполицајце да бију српску нејач -  наводе из Српске листе.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 12m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 8m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 53m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 52m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 4m
    0