Преварама зарадили 500.000 КМ на подручју Фоче

12.12.2022. 15:06
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У полицијској акцији „Код 3“ на подручју Фоче осумњичено је шест особа из тог града да су преварама и прањем новца прибавили противправну имовинску корист од пола милиона КМ.

Према незваничним информацијама, они су варали грађане лажним дојавама о резултатима спортских утакмица.

У ПУ Фоча су рекли да су акцију извели под надзором ОЈТ Требиње, а да је том приликом претресено више објеката које користе осумњичени М.Д., С.М., Н.М., К.Д., М.М., и М.Р. сви из Фоче.

– Постоји основ сумње да су у временском периоду од 2017. године до августа ове године починили кривична дјела „Прање новца“ и „Превара“  којом приликом су прибавили противправну имовинску корист у износу од око 500.000 КМ на штету више особа са простора Југоисточне Европе – истакли су у ПУ Фоча.

Приликом претреса на наведеним локацијама пронађени су и одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

У току је рад на документовању предмета, а по комплетирању предмета надлежном Окружном јавном тужилаштву Требиње биће поднесен одговарајући Извјештаји о почињеним кривичним дјелима против осумњичених.

Аутор: Горан Обрадовић

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 43m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 39m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 23m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 35m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 8m
    0