Prevarama zaradili 500.000 KM na području Foče

12.12.2022. 15:06
0
IZVOR: srpskainfo.com

U policijskoj akciji „Kod 3“ na području Foče osumnjičeno je šest osoba iz tog grada da su prevarama i pranjem novca pribavili protivpravnu imovinsku korist od pola miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su varali građane lažnim dojavama o rezultatima sportskih utakmica.

U PU Foča su rekli da su akciju izveli pod nadzorom OJT Trebinje, a da je tom prilikom pretreseno više objekata koje koriste osumnjičeni M.D., S.M., N.M., K.D., M.M., i M.R. svi iz Foče.

– Postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 2017. godine do avgusta ove godine počinili krivična djela „Pranje novca“ i „Prevara“  kojom prilikom su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 KM na štetu više osoba sa prostora Jugoistočne Evrope – istakli su u PU Foča.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, a po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biće podnesen odgovarajući Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih.

Autor: Goran Obradović

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid u isporuci električne energije u Palama i Foči Prekid u isporuci električne energije u Palama i Foči
Pokazna vježba višenamjenskih terenskih jedinica Crvenog krsta Srpske 15. oktobra Pokazna vježba višenamjenskih terenskih jedinica Crvenog krsta Srpske 15. oktobra
Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
Najčitanije
  • Pale: Uhapšeno lice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
    21h 33m
    0
  • Krvava bajka – masovno strijeljanje đaka u Kragujevcu
    22h 44m
    3
  • „Pucajte, ja i dalje držim čas“ - Herojska priča o stradanju profesora iz Kragujevca
    22h 17m
    9
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    12h 3m
    0
  • U „Bajaderi“ pronađeni crvi
    21h 52m
    1