Пријава кандидата за упис на Универзитет у Источном Сарајеву од 12. јуна

04.06.2024. 12:00
0
ИЗВОР: katera.news

Конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву биће објављен 12. јуна. Конкурс ће бити објављен на интернет страници Универзитета, као и у дневним новинама.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим чланицама Универзитета почеће 24. јуна и трајаће до 28. јуна, док су пријемни испити заказани за 1. и 2. јули.

Ове године, такође, биће могуће електронско пријављивање кандидата за полагање пријемног испита, навели су из ове високошколске установе.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, моћи ће се извршити и електронским путем - https://estudent.ues.rs.ba у периоду од 24. до 29. јуна и у другом уписном року у периоду од 26. до 31. августа.

Сви кандидати који успјешно положе пријемни испит, те остваре право уписа могу се уписати од 8. до 12. јула.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената.

Конкурс за упис студената у другом року биће објављен 14. августа, док ће се пријаве за полагање пријемних испита моћи предати од 26. до 30. августа.

Пријемни испити у другом уписном року биће организован 2. септембра, док је упис примљених кандидата планиран од 9. до 13. септембра, наведено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 58m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  12h 2m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  9h 32m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  17h 21m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  21h 9m
  0