Пријава кандидата за упис на Универзитет у Источном Сарајеву од 12. јуна

04.06.2024. 12:00
0
ИЗВОР: katera.news

Конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву биће објављен 12. јуна. Конкурс ће бити објављен на интернет страници Универзитета, као и у дневним новинама.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим чланицама Универзитета почеће 24. јуна и трајаће до 28. јуна, док су пријемни испити заказани за 1. и 2. јули.

Ове године, такође, биће могуће електронско пријављивање кандидата за полагање пријемног испита, навели су из ове високошколске установе.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, моћи ће се извршити и електронским путем - https://estudent.ues.rs.ba у периоду од 24. до 29. јуна и у другом уписном року у периоду од 26. до 31. августа.

Сви кандидати који успјешно положе пријемни испит, те остваре право уписа могу се уписати од 8. до 12. јула.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената.

Конкурс за упис студената у другом року биће објављен 14. августа, док ће се пријаве за полагање пријемних испита моћи предати од 26. до 30. августа.

Пријемни испити у другом уписном року биће организован 2. септембра, док је упис примљених кандидата планиран од 9. до 13. септембра, наведено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Најчитаније
  • Пронађен младић за којим се трагало
    10h 35m
    0
  • Освештан Храм Светог Варнаве Исповиједника на Врањешу (ФОТО)
    9h 42m
    2
  • Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
    12h 59m
    0
  • Пијан ометао колону службених возила МУП-а
    11h 34m
    2
  • Од сутра на рецепт нових шест лијекова
    11h 20m
    0