Prijava kandidata za upis na Univerzitet u Istočnom Sarajevu od 12. juna

04.06.2024. 12:00
0
IZVOR: katera.news

Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen 12. juna. Konkurs će biti objavljen na internet stranici Univerziteta, kao i u dnevnim novinama.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim članicama Univerziteta počeće 24. juna i trajaće do 28. juna, dok su prijemni ispiti zakazani za 1. i 2. juli.

Ove godine, takođe, biće moguće elektronsko prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita, naveli su iz ove visokoškolske ustanove.

Prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve fakultete/akademije, osim na Medicinski fakultet u Foči, moći će se izvršiti i elektronskim putem - https://estudent.ues.rs.ba u periodu od 24. do 29. juna i u drugom upisnom roku u periodu od 26. do 31. avgusta.

Svi kandidati koji uspješno polože prijemni ispit, te ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Konkurs za upis studenata u drugom roku biće objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta.

Prijemni ispiti u drugom upisnom roku biće organizovan 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata planiran od 9. do 13. septembra, navedeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u prvom roku upisano 967 studenata Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u prvom roku upisano 967 studenata
Nakon prvog upisnog roka ostalo 27 slobodnih mjesta na budžetu na Mašinskom fakultetu Nakon prvog upisnog roka ostalo 27 slobodnih mjesta na budžetu na Mašinskom fakultetu
U petak promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike U petak promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  20h 25m
  1
 • Jednogodišnjak u kritičnom stanju nakon nezgode na zip-lajnu
  2h 20m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  23h 2m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  23h 13m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  14h 58m
  0