Prijava kandidata za upis na Univerzitet u Istočnom Sarajevu od 12. juna

04.06.2024. 12:00
0
IZVOR: katera.news

Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen 12. juna. Konkurs će biti objavljen na internet stranici Univerziteta, kao i u dnevnim novinama.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim članicama Univerziteta počeće 24. juna i trajaće do 28. juna, dok su prijemni ispiti zakazani za 1. i 2. juli.

Ove godine, takođe, biće moguće elektronsko prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita, naveli su iz ove visokoškolske ustanove.

Prijava kandidata na prvi ciklus studija na sve fakultete/akademije, osim na Medicinski fakultet u Foči, moći će se izvršiti i elektronskim putem - https://estudent.ues.rs.ba u periodu od 24. do 29. juna i u drugom upisnom roku u periodu od 26. do 31. avgusta.

Svi kandidati koji uspješno polože prijemni ispit, te ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Konkurs za upis studenata u drugom roku biće objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta.

Prijemni ispiti u drugom upisnom roku biće organizovan 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata planiran od 9. do 13. septembra, navedeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U petak promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike U petak promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike
Prijave za upis na prvu godinu do 28. juna, polaganje prijemnog ispita 1. jula Prijave za upis na prvu godinu do 28. juna, polaganje prijemnog ispita 1. jula
U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika
Najčitanije
  • To nisu bili ljudi, već zvijeri: Stradanje braće Petra i Pavla
    8h 47m
    6
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    6h 14m
    7
  • Čuveni plastični hirurg dr Dražan Erić gostuje i izvodi komplikovan hirurški zahvat u UKC Banjaluka (VIDEO)
    10h 38m
    3
  • Na današnji dan umro veliki Borislav Pekić: Srpski pisac koji je svoj život posvetio borbi za slobodu
    9h 27m
    0
  • Srpska nevjesta iz Holivuda
    9h 49m
    0