Пријем за кошаркашице „Игмана“ у општини Источна Илиџа

05.04.2023. 12:40
0
ИЗВОР: katera.news

Кошаркашице „Игмана“ у суботу су постале првак Републике Српске, а златном медаљом су се окитиле у пуној дворани у Источном Сарајеву, када су трећом побједом у финалној серији плеј-офа савладале кошаркашице „WBS“ из Теслића.

Подршка успјешним кошаркашицама стигла је од општине Источна Илиџа, у којој је данас за њих начелник ове општине уприличио пријем.

Чек ОКК „Игман“ у вриједности од 2.000 КМ уручио је начелник ове општине Маринко Божовић, који је нагласио да овај клуб егзистира већ дуги низ година, уз подршку оштине Источна Илиџа.

- Титула шампиона Републике Српске у кошарци је на понос клубу, али и општини, која је у протеклом временском периоду била уз клуб, кроз обезбјеђивање инфраструктуре која се налази у Источној Илиџи - спортске дворане у којој клуб тренира – рекао је Божовић.

Он је подсјетио и на изазове са којима се клуб сусрео, истичући непостојање адекватне дворане за првенствене утакмице.

- Упркос неразумијевању локалне средине, мимо Источне Илиџе, дјевојке су показале да се и у тешким условима могу остварити сјајни резултати – рекао је он, подсјећајући да ова општина нема спортску дворану у којој је апсолутни власник.

Божовић је додао да ће ова локална заједница наставити да помаже овај спортски колектив, као и остале, у циљу усмјеравања дјеце да се кроз спорт и дружење квалитетно развијају, те додао да, иако у другом плану, када су резултати овако успјешни не смију остати занемарени.

Говорећи о спортској инфраструктури, Божовић се осврнуо на донесене одлуке на посљедњој сједници Скупштине општине Источна Илиџа, које ће, како каже, појединачним и колективним спортовима обезбиједити адекватне услове за тренирање.

- Дошао је ред да се размишља и о обезбјеђивању спортске сале за Кошаркашки клуб „Игман“. Видјећемо да ли ће то бити у сарадњи са неком од основних школа са подручја наше општине, кроз одређену стратешку сарадњу, или кроз изградњу будуће зграде Гимназије, која у свом саставу има спортску дворану. Важно је да у времену које је испред нас спортски радници који су укључени у колективне споротове, који захтијевају дворану имају боље услове за постизање резултата – навео је Божовић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Предраг Крстовић

Зоран Шеховац, тренер ОКК „Игман“, подсјетио је да су кошаркашице у претходној сезони изгубиле само једну утакмицу.

- Дошло је до смјене генерације, најмлађе играчице су добиле своју минутажу и видјели смо да можемо рачунати на њих. Одлучили смо да играмо Прву лигу Републике Српске, што је био пун погодак – навео је он.

Шеховац истиче да клуб има времена да се припреми, те побољша оно што је потребно до октобра, када почиње Премијер лига БиХ.

- Имамо договорену пријатељску утакмицу са премијерлигашем у уторак. Тада ћемо видјети шта нам још треба за почетак идуће сезоне – рекао је он, те додао да се су у плану и двије дјевојке које би појачале екипу.

Маријана Шеховац, капитен екипе, истакла је да су на почетку сезоне постављени јасни циљеви, а један од њих је управо и освајање првенства.

Она наводи да им вјетар у леђа даје публика, као и чињеница да се сваком утакмицом повећава број навијача, али и да је њена обавеза, као капитена, да подигне морал.

- Као капитен, али и као најстарија играчица, сматрам се одговорном да повучем утакмицу и да се све разиграмо и дамо свој максимум. Коначан резултат је у првом плану, док индивидуални остају по страни – рекла је она, те додала да у клубу, у свим селекцијама, влада здрава атмосфера.

Шеховац је прокоментарисала и очекивања од Премијер лиге, наглашавајући да улазе пуни ентузијазма.

- Прије четири-пет година скоро иста ова екипа је ушла у Премијер лигу, а у полусезони смо били на средини тебеле. Надам се да ћемо поновити успјех и да то неће бити једносезонско такмичење, него на дуге стазе – закључила је она.

Јелена Ковач у клубу је већ десет година а наводи да је изузетно задовољна претходном сезоном, као и да ће се дјевојке трудити да остваре што бољи резултат у Премијер лиги БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 34m
    0
  • Крађа у Палама
    21h 52m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 19m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 7m
    0