Prijem za košarkašice „Igmana“ u opštini Istočna Ilidža

05.04.2023. 12:40
0
IZVOR: katera.news

Košarkašice „Igmana“ u subotu su postale prvak Republike Srpske, a zlatnom medaljom su se okitile u punoj dvorani u Istočnom Sarajevu, kada su trećom pobjedom u finalnoj seriji plej-ofa savladale košarkašice „WBS“ iz Teslića.

Podrška uspješnim košarkašicama stigla je od opštine Istočna Ilidža, u kojoj je danas za njih načelnik ove opštine upriličio prijem.

Ček OKK „Igman“ u vrijednosti od 2.000 KM uručio je načelnik ove opštine Marinko Božović, koji je naglasio da ovaj klub egzistira već dugi niz godina, uz podršku oštine Istočna Ilidža.

- Titula šampiona Republike Srpske u košarci je na ponos klubu, ali i opštini, koja je u proteklom vremenskom periodu bila uz klub, kroz obezbjeđivanje infrastrukture koja se nalazi u Istočnoj Ilidži - sportske dvorane u kojoj klub trenira – rekao je Božović.

On je podsjetio i na izazove sa kojima se klub susreo, ističući nepostojanje adekvatne dvorane za prvenstvene utakmice.

- Uprkos nerazumijevanju lokalne sredine, mimo Istočne Ilidže, djevojke su pokazale da se i u teškim uslovima mogu ostvariti sjajni rezultati – rekao je on, podsjećajući da ova opština nema sportsku dvoranu u kojoj je apsolutni vlasnik.

Božović je dodao da će ova lokalna zajednica nastaviti da pomaže ovaj sportski kolektiv, kao i ostale, u cilju usmjeravanja djece da se kroz sport i druženje kvalitetno razvijaju, te dodao da, iako u drugom planu, kada su rezultati ovako uspješni ne smiju ostati zanemareni.

Govoreći o sportskoj infrastrukturi, Božović se osvrnuo na donesene odluke na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža, koje će, kako kaže, pojedinačnim i kolektivnim sportovima obezbijediti adekvatne uslove za treniranje.

- Došao je red da se razmišlja i o obezbjeđivanju sportske sale za Košarkaški klub „Igman“. Vidjećemo da li će to biti u saradnji sa nekom od osnovnih škola sa područja naše opštine, kroz određenu stratešku saradnju, ili kroz izgradnju buduće zgrade Gimnazije, koja u svom sastavu ima sportsku dvoranu. Važno je da u vremenu koje je ispred nas sportski radnici koji su uključeni u kolektivne sporotove, koji zahtijevaju dvoranu imaju bolje uslove za postizanje rezultata – naveo je Božović.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Predrag Krstović

Zoran Šehovac, trener OKK „Igman“, podsjetio je da su košarkašice u prethodnoj sezoni izgubile samo jednu utakmicu.

- Došlo je do smjene generacije, najmlađe igračice su dobile svoju minutažu i vidjeli smo da možemo računati na njih. Odlučili smo da igramo Prvu ligu Republike Srpske, što je bio pun pogodak – naveo je on.

Šehovac ističe da klub ima vremena da se pripremi, te poboljša ono što je potrebno do oktobra, kada počinje Premijer liga BiH.

- Imamo dogovorenu prijateljsku utakmicu sa premijerligašem u utorak. Tada ćemo vidjeti šta nam još treba za početak iduće sezone – rekao je on, te dodao da se su u planu i dvije djevojke koje bi pojačale ekipu.

Marijana Šehovac, kapiten ekipe, istakla je da su na početku sezone postavljeni jasni ciljevi, a jedan od njih je upravo i osvajanje prvenstva.

Ona navodi da im vjetar u leđa daje publika, kao i činjenica da se svakom utakmicom povećava broj navijača, ali i da je njena obaveza, kao kapitena, da podigne moral.

- Kao kapiten, ali i kao najstarija igračica, smatram se odgovornom da povučem utakmicu i da se sve razigramo i damo svoj maksimum. Konačan rezultat je u prvom planu, dok individualni ostaju po strani – rekla je ona, te dodala da u klubu, u svim selekcijama, vlada zdrava atmosfera.

Šehovac je prokomentarisala i očekivanja od Premijer lige, naglašavajući da ulaze puni entuzijazma.

- Prije četiri-pet godina skoro ista ova ekipa je ušla u Premijer ligu, a u polusezoni smo bili na sredini tebele. Nadam se da ćemo ponoviti uspjeh i da to neće biti jednosezonsko takmičenje, nego na duge staze – zaključila je ona.

Jelena Kovač u klubu je već deset godina a navodi da je izuzetno zadovoljna prethodnom sezonom, kao i da će se djevojke truditi da ostvare što bolji rezultat u Premijer ligi BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 52m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 48m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 33m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 32m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 44m
    0