Примопредаја посмртних остатака троје Срба убијених 1999. на Косову

18.06.2024. 08:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Чланови београдске делегације Радне групе за нестала лица, у оквиру дијалога Београд – Приштина данас ће на Мердару преузети идентификоване посмртне остатке три српска цивила која су убијена у Урошевцу, Призрену и Приштини 1999. године.

Идентитет посмртних остатака утврђен је ДНК анализом након што су представници Комисије за нестала лица прикупили додатне референтне узорке од сродника несталих с циљем идентификације посмртни остатака који се налазе у мртвачници у Приштини, саопштено је из Комисије за нестала лица при Влади Србије.

Посмртне остатке двије особе ће, у име породица, од приштинске делегације преузети представници београдске делегације, док ће посмртне остатке једне особе преузети чланови његове породице.

Они ће бити сахрањени у Великој Плани, Крушевцу и Београду, у складу са исказаном жељом породица.

Примопредаја посмртних остатака биће обављена у 12.00 часова на административном прелазу Мердаре.

Овим је настављен процес идентификација жртава српске националности страдалих на подручју Косова и Метохије, што је од посебног значаја за породице несталих које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих.

У службеним евиденцијама Комисије за нестала лица води се још 567 лица као нестало у вези са сукобима на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима
Спомен-обиљежје за 16 српских бораца из мјесне заједнице Бјелосављевићи Спомен-обиљежје за 16 српских бораца из мјесне заједнице Бјелосављевићи
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Најчитаније
  • То нису били људи, већ звијери: Страдање браће Петра и Павла
    8h 28m
    6
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
    5h 55m
    7
  • Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)
    10h 19m
    3
  • На данашњи дан умро велики Борислав Пекић: Српски писац који је свој живот посветио борби за слободу
    9h 8m
    0
  • Српска невјеста из Холивуда
    9h 30m
    0