Природни лијек који гарантовано топи бубрежни каменац

24.06.2020. 13:59
0
ИЗВОР: krenizdravo.rtl.hr

Бубрежни каменац се манифестује стварањем малих и тврдих наслага у бубрезима, које су грађене од минералних и киселих соли. Појављује се као посљедица великог броја узрока међу којима су и инфекције уринарног тракта.

Пролазак бубрежног каменца кроз мокраћни систем, може бити изразито болан, но већином не узрокује никаква трајна оштећења.

У неким случајевима је потребно само пити веће количине воде како бисте потакнули излазак каменца, међутим понекада су кристали довољно велики да не могу проћи кроз мокраћни систем те је потребна операција. Бубрежни каменац је готово три пута учесталији код мушкараца него код жена.

Могућност настајања бубрежних каменаца је мања ако дневно испијате више текућине на бази воде како бисте разриједили мокраћу. Ограничени унос животињских масти, шећера, алкохола, те одржавање нормалне килаже предуслов је за превенцију од бубрежног каменца.

Бубрежни каменац је релативно често обољење. Настанак бубрежног каменца често се повезује и с лошим квалитетом воде те начином прехране. Од бубрежног каменца пати око 14 одсто становништва. Често се догађа да бубрежни каменац не изазива готово никакве симптоме, стога није ријеткост да се открије случајно приликом сликовних претрага абдомена.

Лијечење бубрежног каменца

Лијечење бубрежног каменаца варира, зависно о врсти и узроку. Већина бубрежних каменаца неће захтијевати хируршки третман. Уносом довољне количине воде можете потакнути каменац да прође кроз уринарни систем и тако изађе из тијела.

Бубрежни каменац – природни лијек

Доносимо вам и посебан народни рецепт уз којег је топљење и избацивање каменца из организма гарантовано. За овај рецепт ће вам бити потребни сљедећи састојци:

250 грама шећера у праху

0,25 литара екстра дјевичанског маслиновог уља

250 грама лимуна с кором

250 грама першуновог коријена

250 грама меда

Поступак:

Лимун најприје добро оперите и у случају да је прскан добро очистите од хемикалија. Након што очистите лимун, исјецкајте га на комадиће и самељите у блендеру или у неком другом уређају што ситније.

Помијешајте мед, маслиново уље и шећер у праху. Састојке мијешајте све док се маса потпуно не изједначи.

Ако имате проблема с бубрежним каменцем ујутро узимајте једну кашчицу ове смјесе на таште. Исто чините и навече пред спавање. Смјесу обавезно држите у фрижидеру јер је кварљива. Ако су бубрежни каменци већи – користите двије кашчице. За вријеме кориштења овог природног препарата конзумирајте што веће количине воде.

Коментари 0
Повезане вијести
Скоро сви продали по бубрег, слагали их да ће им израсти нови Скоро сви продали по бубрег, слагали их да ће им израсти нови
Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега
Снажна бура у Хрватској: Дјевојчици (9) са куће пао камен на главу Снажна бура у Хрватској: Дјевојчици (9) са куће пао камен на главу
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 53m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 37m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 42m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 46m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 13m
    0