Привредник из Источне Илиџе наградио три најуспјешнија студента Електротехничког факултета

30.12.2021. 13:45
2
ИЗВОР: СРНА

Директор компаније "МИС" Источна Илиџа Војо Лубура уручио је данас награде за троје најуспјешнијих студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, са смјерова аутоматика и електроника, рачунарства и информатике, те електроенергетике.

Награде су добили студенти Александар Видаковић, са студијског програма аутоматика и електроника, Лена Шараба са рачунарства и информатике, те Катарина Лемез, са електроенергетике.

- У оквиру пословно-техничке сарадње са Електротехничким факултетом, уручили смо три једнократне награде. И наредне године ћемо нешто слично урадити - рекао је Лубура, те додао да су ови студенти будућност Републике Српске.

Он је позвао колеге из привреде да су укључе у ову акцију и помогну најбоље студенте, у складу са својим могућностима.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић захвалио је Лубури што је покренуо иницијативу да награди најбоље студенте који су уписали другу годину на сва три студијска програма, те позвао друге привреднике и представнике Привредне коморе Републике Српске из источног дијела Српске да се укључе у акцију како би сами одабрали факултете и студенте које желе да подрже.

- Тиме би показали да неко води рачуна о успјесима који они постижу на Универзитету у Источном Сарајеву - рекао је Поповић.

Он је додао да ти студенти заслужују и више од тога, односно да буду награђивани чешће, јер су се одлучили да остану на овим просторима, да студирају и да буду активни чланови академске заједнице у Републици Српској.

Продекан за науку и предузетништво Електротехничког факултета Младен Бањанин рекао је да је овај факултет има успјешну и развијену сарадњу са привредним субјектима, како са подручја града Источно Сарајево, тако и са подручја цијеле Републике Српске, БиХ и окружења.

Он је додао да је резултат тога да се њихови студенти добро и брзо запошљавају, многи чак у току студирања, а остали након стицања дипломе дипломираног инжењера, те напоменуо да велики број студената Електротехничког факултета, посебно треће и четврте године, су стипендисти привредног сектора, али и државних стипендија.

Он је захвалио компанији "МИС" и изразио наду да ће то постати пракса и да ће у наредном периоду већи број привредних студената да учествује у сличним акцијама.

Награђени студенти Видаковић, Шараба и Лемезова захвалили су за награду компанији "МИС" јер је доказ да је неко препознао њихов рад, труд и залагање, а то им служи, истичу, и као мотивација за даљи рад и напредовање. Захвалност су исказали и Електротехничком факултету за подршку у школовању. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Mile 01.01.2022. 15:33
    Stvarno, svaka čast ovom privredniku i ovim mladim profesorima koji imaju želju da pored znanja koje pružaju studentima pomognu i na ovaj način.
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 31.12.2021. 09:07
    Svaka cast gospodine Vojo... Zelim Vam puno uspjeha u daljem poslovanju.
Повезане вијести
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Са...
Јована Голијанин: Из Источног Сарајева носим најљепше успомене Јована Голијанин: Из Источног Сарајева носим најљепше успомене
Најчитаније
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    12h 28m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    22h 2m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    16h 16m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    21h 20m
    1
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    16h 0m
    0