Привремено отворен аеродром Сарајево

09.04.2020. 09:30
0
ИЗВОР: Srna

Међународног аеродрома Сарајево данас ће бити привремено отворен ради одласка држављана Холандије из БиХ, те повратка држављана БиХ из Лондона.

Из Савјета министара саопштено је након јучерашње 11. ванредне, телефонске сједнице да ће држављани Холандије напустити БиХ летом Сарајево-Амстердам, те да су путници обавезни придржавати се упутстава и наредби надлежних тијела БиХ /граничних, епидемиолошких и здравствених служби/.

-Надлежни органи у БиХ предузимају мјере и активности с циљем омогућавања обављања летова у хуманитарне сврхе, укључујући и репатријацију страних држављана који напуштају БиХ на захтјев дипломатско–конзуларних представништава других држава- наводи се у саопштењу.

Претходно је јуче на 10. ванредној, телефонској сједници Савјета министара одлучено да привремено буде отворен Међународни аеродром Сарајево, ради повратка држављана БиХ из Лондона и пребацивања држављана Шведске из БиХ.

-Држављани БиХ на сарајевски аеродром требало би да стигну данас авионским летом Лондон-Сарајево-Подгорица-Сарајево-Лондон- саопштено је из Савјета министара.

У саопштењу се додаје да је у повратку планирано пребацивање држављана САД на релацији Сарајево–Лондон.

Репатријација држављана Шведске из БиХ планирана је за сутра авионским летом Сарајево–Гетеборг.

Листе путника ће бити достављене надлежним органима БиХ прије полијетања авиона, а путници су обавезни да се придржавају свих наредби надлежних органа БиХ /граничних, епидемиолошких и здравствених служби/.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 47m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 49m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 42m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 47m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 50m
    1