Прочитајте имена 20 бивших посланика НСРС који ће добити “бијели хљеб”

07.12.2022. 17:28
5
ИЗВОР: ba.n1info.com

Чак 20 од 27 посланика бившег сазива Народне скупштине Републике Српске остварило је право на "бијели хљеб", накнаду за нерад у трајању од шест мјесеци. Сваки од њих коштаће нас око 18 хиљада КМ. У наредних пола године сваког мјесеца примаће просјечну посланичку плату.

Право на ову накнаду, имало је 27 народних посланика, захтјев је поднијело њих 26, а накнаду ће на крају добијати њих 20 и то зато што ће остали добити отпремнине, због одласка у пензију.

Око 3.000 КМ мјесечно наредних шест мјесеци добијаће и Невенка Мариловић, посланик СДС-а. Заклетву је положила у октобру, а учествовала је на свега двије или три сједнице.

Слика

Фото: N1

Захтјеве за “бијелим хљебом” разматрала је Комисија за административна питања НСРС, на сједници која није била најављена за медије иако се на њој расправљало о питању од јавног интереса.

Право на “бијели хљеб” бившим посланицма даје закон. Иако исход гласања на сједници Комисије њима ово право не може оспорити значајно је да је од свих присутних чланова Комисије, против додјељивања права на “бијели хљеб” гласао једино Ђорђе Вучинић из Листе за правду и ред.

Пише: Младен Вујиновић

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Slaviša 08.12.2022. 19:18
    Dabogda im za lijeka trebalo
  • Generic placeholder image
    Pero 08.12.2022. 14:05
    Pa šta? Definisano zakonom.
    Dajte nam spisak ko je sve koristio ova sredstva u posljednjih pet mandata.
    Da dobijemo širu sliku i objektivnije sagledamo proces. Ko i kada je usvojio ovaj zakon i odredio ovaj bezobrazni iznos?
  • Generic placeholder image
    Neven 08.12.2022. 11:52
    Dobar taj zakon taman ko sveto slovo iz Biblije pa je nepromjenjiv i ne može se ukinuti i staviti van snage. Ovi koji su ga krojili, hoću reći pisali držali su se one izreke "prvo je Bog sebi bradu skrojio". Čisti bezobrazluk , nema etike ni morala, samo grabi sebi što više a narod-glasači žive na ivici egzistencije. Najniža penzija u RS-oj 240 KM ,a oni sebi lagano 3000 KM mjesečno u džep. Vjerovatno većinom ta gospoda su ekonomski dobrostoječi i nisu im bile potrebne te pare, ali alavim ljudima nikad nije dosta, uvjek im je malo koliko god da imaju.
  • Generic placeholder image
    Pale 08.12.2022. 08:25
    Fuj
  • Generic placeholder image
    Bravo za neradnike 08.12.2022. 00:18
    Nek' nam je sa srecom! Neradnici mogu dobiti 18 hiljada KM, a porodilje nemaju pravo na povecanje plate. To je ta ljubav prema Republici, o kojoj nam pricate 9. januara.
Повезане вијести
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 38m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    22h 11m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 52m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 52m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 42m
    0