Продужен рок за кориштење туристичких ваучера

30.12.2020. 10:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Уредба о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом се продужава рок за кориштење ових ваучера, ступила је данас на снагу.

Из Владе Републике Српске напомињу да грађани туристичке ваучере могу користити до 30. јуна 2021. године, а грађани који су у 2020. години искористили туристички ваучер могу остварити право на кориштење туристичког ваучера и у 2021. години.

"Угоститељи и туристичке агенције који су на дан ступања на снагу ове уредбе уписани у евиденцију објеката и агенција у којима је могуће користити туристичке ваучере, настављају са учешћем у реализацији шеме додјеле ваучера за субвенционисано коришћење услуге смјештаја у угоститељским објектима кориштењем туристичких ваучера", наводи се у саопштењу Владе Републике Српске.

Подсјећамо, пројекат туристичких ваучера започео је 15. јуна 2020. године и до данас је грађанима Републике Српске издато више од 25.000 туристичких ваучера. Право на додјелу туристичког ваучера у вриједности од 100 КМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске, а један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 47m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 22m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 48m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 40m
    0