Прогноза за децембар: Стиже снијег

28.11.2019. 13:04
0
ИЗВОР: Н1

Након надпросјечно топлог периода с израженијим падавинама на југу земље, до краја мјесеца очекује се претежно облачно уз израженију кишу у Херцеговини, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. 

Kако наводе метеоролози, нешто више ведрине прогнозира се на југозападу и западу земље. У котлинама и дуж ријечних токова у Босни у јутарњим сатима могућа је магла и ниска облачност. Пред крај радне седмице падавине ће се проширити и на централна и сјеверна подручја Босне, а није искључена и појава снијега. Температуре ће бити примјереније мјесецу новембру, а мраз је могућ на планинама и висоравнима.

Јутарње температуре кретаће се од 2 до 8 степени у Босни, у Херцеговини од 7 до 12. Максималне дневне температуре кретаће се од 10 до 15 степени у Босни, на југу земље до 18 степени Целзијусових.

Према расположивим синоптичким картама почетак децембра обиљежиће нестабилно вријеме са кишом у већем дијелу Босне и Херцеговине. На високим планинама могућ је снијег и сусњежица. У јутарњим сатима очекује се мраз у Босни. Пред крај седмице (5.12.- 09.12.) доћи ће до стабилизације временских прилика.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана промјенњиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенњиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    2h 44m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    2h 49m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    3h 41m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    16h 11m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    3h 55m
    0