Промоција романа "Зороломац" Саше Кнежевића у Бијељини

30.06.2021. 19:01
0
ИЗВОР: Катера

Промоција романа "Зороломац" аутора Саше Кнежевића, српског књижевника и професора на Филозофском факултету у Палама, Универзитета у Источном Сарајеву, биће одржана у петак, 2. јула 2021. године у 19.00 часова у Музеју Семберије у Бијељини.

Роман "Зороломац" је пети по реду роман истакнутог професора са катедре за србистику Филозофског факултета Пале, а издавач овог романа била је Народна библиотека Пале.

Према његовим ријечима, унутрашњи ток овог романа који спаја три различита периода говори о животу једног пластичног хирурга, његовом односу са бившом љубави из млађих дана Мери, која је уредник једног часописа у Бостону.

- Главник  лик, хирург, шаље Мери разне приче из мисли својих пацијената, али она те приче не објављује, све до једне коју он види из ока једног рањеног Србина, који представља и други ток радње овог романа. Ради се о једном дјечаку, који је родом Херцеговац, а 1804. године присуствује рађању Првог српског устанка, другује са Вуком, Симом Милутиновићем, кнезом Милошем и другим, који у Бечу формирају прву српску заједницу- каже Кнежевић.

Он додаје да се сљедећи ток радње односи на причу коју тај главни лик шаље Мери, а њена пријатељица Хелен увиђа да је то роман који се треба објавити.

  • Објављен пети роман Саше Кнежевића "Зороломац"
    27.12.2020. 13:15

    Српски књижевник и професор на катедри за србистику Филозофског факултета у Палама Саша Кнежевић објавио је свој пети, по реду, роман „Зороломац“, у издаваштву Народне библиотеке Пале. Према риј...

Култура
Објављен пети роман Саше Кнежевића "Зороломац"

Постоји и трећи ток романа, а он је и неко „уземљење“, које све приземљује, а представља дневник хирурга, који по казни због почињеног гријеха у Бечу, долази у Сарајево и ту постаје најзаслужнији за изградњу пруга кроз Босну и у Крајини. Његов живот овдје се на неки начин завршава, он живи расипнички и на крају тешко оболи – истиче Кнежевић. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“ Кнежевић: Стајчић на јавну трибину дошао „да аплаудира Елеку“
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 45m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 44m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 11m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    1h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 3m
    0