Пронаћи најбоље рјешење за бесплатно тестирање студената из РС у Србији

15.05.2020. 15:56
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Владе Републике Србије Ана Брнабић истакли су заједничку опредијељеност за проналажење најбољег рјешења у вези са бесплатним тестирањем на корона вирус за студенте из Републике Српске који студирају у Србији.

Како је саопштено из Владе Републике Српске наведено је да су предсједници влада задужили шефове својих кабинета и Представништва Републике Српске у Србији да заједнички раде на усаглашавњу и поједностављењу процедура тестирања студената на корона вирус како би се у најкраћем року олакшао долазак студената из Републике Српске на факултете у Србији, а ради лакшег и безбједнијег заврашавања студентских обавеза.

- Једно од рјешења на којем ће се радити како би се студентима омогућио што скорији одлазак у Србију на факултете је и могућност бесплатног тестирања на корона вирус по доласку у Србију уз одређене мјере надлежних институција - наведено је у саопштењу.

Како се додаје, одређени приједлози по питању процедура у вези са бесплатним тестирањем студената из Републике Српске који се школују у Србији поред сарадника премијера Републике Српске и Србије, дали су и Удружење студената из Републике Српске са сједиштем у Новом Саду и запослени у Представништву Републике Српске у Београду. 

Такође, студенти се за више информација у вези са процедурама и бесплатним једнократним тестирањем на корона вирус, могу обратити у ресорним министарствима у Влади Републике Српске и Влади Републике Србије, Удружењу студената из РС са сједиштем у Новом Саду, те запосленима у Представништву РС у Београду.

Вишковић и Брнабић телефонски су разговарали и о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и Србији.

Вишковић се захвалио Брнабићевој на досадашњој подршци и помоћи коју је Србија упутила Републици Српској, с циљем јачања здравствених капацитета у борби против вируса корона.

Вишковић је изразио опредијељеност за пружање подршке привреди у наредном периоду, како би се на што квалитетнији и ефикаснији начин пружила помоћ привредницима у обављању дјелатности и очувању радних мјеста, а како би се превазишле штетне посљедице које је у привреди изазвала појава вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља
У овом граду Српске ће бити отворен Одсјек ИТ сектора и роботике У овом граду Српске ће бити отворен Одсјек ИТ сектора и роботике
Ана Брнабић на челу Скупштине Србије Ана Брнабић на челу Скупштине Србије
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 30m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 25m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 13m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 19m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 47m
    0