Пропао приватни факултет у Бањалуци

04.05.2021. 13:50
0
ИЗВОР: capital.ba

Експанзија приватног образовања у Бањалуци полако се ближи свом крају.

Оно што је до прије неколико година било незамисливо данас се десило, а то је да је приватни факултет затворен. Ријеч је о Комуниколошком колеџу “Kapa FI” у власништву професора Александра Богданића који је прије неколико дана званично угашен.

Богданић је покренуо скраћени добровољни ликвидациони поступак. Као оснивачу му је припала прокретна и непокретна имовина коју је уложио међу којом и пословни објекат у Војвођанској улици у Бањалуци.

- Ликвидациони поступак је отворен и истовремено закључен 20.4.2021. године када је Рјешење о отварању и истовременом закључењу поступка ликвидације објављено на огласној табли Суда - наводи се у обавјештењу овог суда.

То што је остао без факултета, за Богдановића не значи да је остао и без посла. Наиме, он и даље ради као редован професор на Факултету политичких наука у Бањалуци.

Финансијски извјештаји показују како је за ову образовну установу најбоља била 2012. година када су остварили приходе од непуних 260.000 КМ и добит од 80.000 марака.

Након тога је кренуо стрмоглави пад у приходима који су 2019. године износили 48.604 КМ због чега је пријављен губитак од 16.087 КМ.

Негативно су пословали и у 2018 и 2017. години, па власнику није преостало ништа него да стави кључ у браву.

На њиховој интернет презентацији се наводи како су  прва приватна високошколска установа у Републици Српској и БиХ, основана 2000. године, те прва високошколска установа за област комуникологије у Републици Српској и БиХ.

Били су акредитовани и лиценцирани за студијске програме Комуникологије, Енглеског језика и Дизајна.

Око 75 њихових студената је завршавало студије у року, 15 одсто у периоду од пет година, а 10 одсто је је студирало дуже од пет година.

- Око 70 одсто дипломаца проналази посао у првој години након завршетка студија - хвалили су се на сајту Комуниколошког колеџа у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик: Српска као самостална држава за три године би постала чланица ЕУ
Корона вирус потврђен код још 66 особа у Српској
Корона вирус потврђен код седам особа у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Вирусом корона заражено пет особа у Источном Сарајеву
  13h 38m
  0
 • Српску Илиџу часно одбранили Илиџанци (ФОТО)
  11h 22m
  1
 • На Електротехничком факултету промовисана кампања уписа студената (ВИДЕО)
  13h 4m
  0
 • Мандић: Под хитно смијенити Градски одбор СНС Београд, са Небојшом Стефановићем на челу
  8h 10m
  0
 • Додик: Српска као самостална држава за три године би постала чланица ЕУ
  13h 7m
  1